S MINISTROM POLJOPRIVREDE POTPISALI UGOVORE O DODJELI SREDSTAVA ZA GRADNJU PLASTENIKA, PODIZANJE NOVIH VINOGRADA, ULAGANJE U MEHANIZACIJU…

Pet zagorskih poljoprivrednika ostvarilo pravo na gotovo 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sektor cvjećarstva i vinarstva

Objavljeno: 31.07.2018. zagorjeinternational

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić s poljoprivrednicima je potpisao 172 ugovora o financiranju projekata iz mjere 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ za sektor biljne proizvodnje. Ugovori za projekte u ratarstvu, vinogradarstvu, sektoru šećerne repe i cvjećarstvu vrijedni su 124 milijuna kuna, a tim sredstvima financirat će se poljoprivredna mehanizacija, oprema i skladišta za ratarske kulture, podizanje novih nasada vinograda, proizvodnja industrijskog, ljekovitog i začinskog bilja te cvijeća i ukrasnog bilja. Među potpisnicima je bilo i petero poljoprivrednika s područja Krapinsko – zagorske županije.

Nova oprema

U sektoru cvjećarstva i ukrasnog bilja, potporu su dobili Hrvoje Tomurad iz Globočeca i to 287.872 kune za rekonstrukciju plastenika i opremanje OPG-a, te Vrtlarija “Jelenić” iz Donje Pačetine, koja je dobila 1.003.992 kune za gradnju novog plastenika, te nabavu suvremene opreme i gospodarskog vozila. U sektoru vinarstva, potporu od 322.228 kuna ostvarila je Vinarija Bolfan Vinski Vrh iz Hrašćine, za izgradnju objekta te kupnju mehanizacije, Niskogradnja Hren iz Donje Stubice iznos od 796.055 kuna za podizanje novih vinograda na lokaciji Kovačići u Gornjem Kraljevcu i Robert Zdolc iz Klenica, koji je ostvario potporu od 88.500 kuna za ulaganje u mehanizaciju.

Do 2020. godine

Ministar Tolušić je prilikom potpisivanja ugovora rekao kako je Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske najuspješniji u odnosu na sve ostale EU fondove te da se očekuje da će se njegova cjelokupna alokacija potrošiti u cijelosti do 2020. godine. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba