DO 31. SIJEČNJA PRIJAVITE SE NA JAVNI POZIV HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Dodjeljuju se bespovratna sredstva za projekte na turistički nerazvijenim područjima

Objavljeno: 10.01.2018. JJ

Hrvatska turistička zajednica je objavila “Javni poziv za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini”. Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih potpora Hrvatske turističke zajednice za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima koji pridonose ciljevima aktiviranja neiskorištenih turističkih resursa i kreiranju novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijena područja, izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja na turistički nerazvijenim područjima, izgradnji i obnovi javne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima, te razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista i drugo.

Od 50 do 200 tisuća

Sredstva potpore odobravaju se za programe podijeljene na dvije mjere. U Mjeru 1 spadaju “Programi razvoja i unapređenja ključnih proizvoda u razdoblju pred i posezone” – wellness i zdravlje, kulturni turizam, cikloturizam, pustolovni i sportski turizam, poslovni turizam te gastro i eno turizam, dok u Mjeru 2 ulaze “Programi razvoja turističkih inicijativa i proizvoda” – razvoj, obnova i podizanje kvalitete smještajne ponude, izgradnja, obnova i opremanje kampova, kamp naselja, kampirališta i kamp odmorišta, uređenje i stavljanje u turističku funkciju javnih sadržaja i turističke infrastrukture i uređenje/izgradnja dodatnih sadržaja uz smještajne objekte. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti iznosi 50 tisuća kuna, a najviši 200 tisuća kuna.

Do 31. siječnja

Po pojedinom projektu sufinancirat će se samo stvarno realizirani i plaćeni troškovi u 2018. i to najviše do 50 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe projekta, uz uvjet da korisnik odobrene potpore uloži preostala sredstva najmanje u iznosu odobrene potpore, odnosno, u iznosu realiziranih troškova realizacije projekta. Kandidature se podnose Hrvatskoj turističkoj zajednici u elektronskom obliku na online obrascima TIPN/18 i IP 2018, putem linka potpore.htz.hr i u tiskanom obliku. Kandidature se šalju na adresu: Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, Iblerov trg 10/IV, p.p. 251, 10 000 Zagreb. Rok za podnošenje kandidatura je 31. siječnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter