U požaru u Malom Bukovcu pokraj Mača

Pri paljenju suhe trave i niskog raslinja smrtno stradao 71-godišnjak

Objavljeno: 05.04.2016. mladenmandic

 

Ivan Tikvenjak (71) iz Malog Bukovca u općini Mače, smrtno je stradao u požaru suhe trave, niskog raslinja i šume na otvorenom na brijegu u Malom Bukovcu. Vatrogasci i Županijska služba 112 su dojavu o požaru zaprimili sinoć oko 20 sati, a požar u kojem su sudjelovali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Zaboka i DVD-a Mače je ugašen oko 22.30 sati. Prilikom gašenja, na vrhu brijega, ispod izgorjelog drveta pronađeno je mrtvo tijelo za koje je kasnije ustanovljeno da se radi o 71-godišnjem Ivanu Tikvenjaku. U požaru je osim opožarene površine od kilometra dužine i 800 metara širine, nagorjela i susjedova klijet.

– Danas ujutro, prije početka policijskog očevida na mjestu događaja uz policiju sreli smo vidno potresene, Ivanovog sina Tihomira i snahu Gordanu. Rekli su nam tek da ni oni ne mogu ništa reći kako se nesreća dogodila jer je Ivan na brijegu bio sam, a oni su o svemu obaviješteni kad je Ivan već smrtno stradao. Ni Ivanova supruga Marica s kojom je živio u zajedničkom kućanstvu, nije htjela ništa govoriti.
Os susjeda smo doznali da je Ivan svaki put na brijeg odlazio sa svojom suprugom, no baš jučer otišao je sam.
– Ni sami ne znamo zašto je baš jučer Ivan išao paliti korov, kad je tako jako puhalo i kad je bio sam na brijegu, a osim toga bio je i na operaciji kukova, pa je koristio i štake. Bio je duša od čovjeka, predivan suprug koji je živio u velikom bračnom skladu sa suprugom i susjed kakvog se samo može poželjeti – rekli su nam Ivanovi susjedi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba