Brojne aktivnosti

Policijska uprava i Lovački savez do ožujka 2017. produljili suradnju na projektu “Sigurnost u lovu i sprječavanje protuzakonitog lova”

Objavljeno: 06.04.2016. Jelena Jazbec

U prostorijama Policijske uprave krapinsko-zagorske u Zaboku, prošlog je tjedna održan radni sastanak predstavnika Lovačkog saveza KZŽ te predstavnika PU krapinsko-zagorske, vezano uz nastavak suradnje na projektu “Sigurnost u lovu i sprječavanje protuzakonitog lova”. Sudjelovao je predsjednik Lovačkog saveza KZŽ Ivica Halapir, tajnik Saveza Mario Vodolšak, zamjenik načelnika PU krapinsko-zagorske Željko Sugnetić i policijski slzužbenik za nadzor i planiranje Željko Lež.

Projekt se provodi na području KZŽ, s ciljem podizanja razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem, prevencije stradavanja u lovu i sprječavanja protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva. Analizirani su podaci o provedenim aktivnostima od početka projekta 15. listopada 2014. do 31. ožujka ove godine. Sudionici sastanka zadovoljni su uspjehom projekta, što je vidljivo iz vrlo malog broja prijavljenih kaznenih djela protuzakonitog lova i ribolova te činjenice da nema stradavanja lovaca prilikom održavanja lova. Dogovoren je nastavak projekta do 31. ožujka 2017. godine.

Naglasak će biti na podizanju svijesti o sigurnom rukovanju oružjem, sprječavanju protuzakonitog lova, otkrivanju krivolova, a nastavit će se i edukacija s tematikom iz domene lovstva, s posebnim naglaskom na problematiku odstrela štetočina, odnosno lisica, u naseljenim mjestima. U svrhu pobuđivanja svijesti o problemu naleta vozila na divljač, izradit će se tematski letak “Divljač na cesti – smanjite brzinu”. Sljedeći radni sastanak dogovoren je za listopad, kada će se analizirati rezultati i provedene aktivnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba