U Maču obilježen Međunarodni dan obitelji

INTERAKTIVNO PREDAVANJE: O ranom razvoju i utjecaju na život govorio terapeut Tomislav Kuljiš

Objavljeno: 15.05.2019. zagorjeinternational

Stručnim skupom na temu “Rani razvoj i utjecaj na život – predškolsku, školsku i odraslu dob” u utorak je u Domu kulture u Maču obilježen Međunarodni dan obitelji. Stručni skup je organizirala Krapinsko – zagorska županija, povodom Međunarodnog dana obitelji, s ciljem da se što cjelovitije sagleda utjecaj iskustava iz prvih godina na cjeloživotno emocionalno i socijalno funkcioniranje, ponašanje, prevladavajuća unutarnja psihološka i emocionalna stanja i općenito kvalitetu života osobe.

Prirodno roditeljstvo

Stručno interaktivno predavanje održao je stručnjak za rani razvoj i terapeut Tomislav Kuljiš, autor programa “Roditeljstvo i rani razvoj”, te osnivač Centra “Prirodno roditeljstvo” i IPD (Integral Personal Development) centra.

Iznio je relativno novi koncept integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije koja promatra um i tijelo kao jednu cjelinu. Na taj način moguće je dublje razumjeti čovjeka, sagledavajući ga kroz iskustva kada je bio dijete, povezujući njegovo kasnije funkcioniranje s ranim razvojem. U predavanju se usmjerio na rane traume i rješavanje posljedica u kasnijoj dobi, prevenciju razvojnih problema, te iznio neka od najsuvremenijih terapeutskih znanja. Proširio je sliku o roditeljstvu u ranom periodu te ukazao na mogućnost da počnemo sagledavati ključna iskustva koja su nas formirala.

Temelj i polazište

Sve okupljene na stručnom skupu pozdravila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je istaknula kako Krapinsko – zagorska županija svake godine nastoji uz Međunarodni dan obitelji organizirati odgovarajući stručni susret.
– Obitelj je temelj i polazište razvoja svakog od nas, a temeljne vrijednosti koje nosimo u životu, dobijemo upravo u obitelji. Uloga obitelji, naročito u ranom razvoju, od iznimne je važnosti i određuje pojedinca u kasnijem razdoblju – istaknula je Petek.

Prisutne je pozdravila i načelnica Mača Mladenka Mikulec, a stručnom skupu su prisustvovali stručni suradnici u odgojnim i obrazovnim ustanovama, ustanovama socijalne skrbi i zdravstvenim ustanovama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba