Održana redovna godišnja skupština Kuburaške udruge “Vinagorska kubura”

Počinju pripreme za jubilarno peto Zavjetno hodočašće kuburaša Majci Božjoj Vinagorskoj

Objavljeno: 23.03.2019. JJ

Održana je redovna godišnja skupština Kuburaške udruge “Vinagorska kubura”, kojoj je nazočio 21 od ukupno 30 članova. Prisutni su jednoglasno prihvatili izvješće o radu Društva za 2018. godinu, zatim izvješće Upravnog odbora, blagajnika, Nadzornog odbora i Verifikacijske komisije.

Blagoslov zastave

Mato Antonić je u izvješću o radu u prošloj godini posebno istaknuo sudjelovanje na župnim događanjima, kao što su godišnje proštenje, zahvalnica, proslava sv. Josipa radnika, proslava posvete župne crkve i proslava sv. Barbare, prilikom čega je bila blagoslovljena i nova zastava Društva, 1. prosinca 2018.
Društvo redovito sudjeluje i na gradskim manifestacijama, među kojima je najpoznatija Kostelska uskrsna pištola, u sklopu koje će i ove godine “Vinagorska kubura” organizirati jubilarno peto Zavjetno hodočašće kuburaša Majci Božjoj Vinagorskoj na Uskrsni ponedjeljak, na kojem se očekuju članovi pucačkih družina iz svih krajeva Hrvatske.

1. svibnja

Pripreme počinju odmah, najavio je predsjednik Društva Josip Lazički, a paralelno će se odvijati i priprema za proslavu sv. Josipa radnika, 1. svibnja na Vinagori, kada se, uz tradicionalnu budnicu, priprema cjelodnevni zabavni, kulturni i sportski program.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba