AKTUALNI SAT ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Iz oporbe pitali i o podršci Vladi RH, tvornici oružja, pregradskim bazenima, prioritetima uređenja škola i potencijalnom sukobu interesa…

Objavljeno: 17.12.2017. AB

Osim oko zdravstva, oporba je u sklopu aktualnog sada posljednje sjednice Županijske skupštine, postavila još nekoliko pitanja.  Dva su se odnosila na podršku župana Željka Kolara, odnosno njegovog zamjenika Anđelka Fereka – Jambreka, aktualnoj Vladi RH. Naime Dragutin Ranogajec upitao je dožupana kako ocjenjuje rad svoje stranke (HNS) na nacionalnoj razini, budući da su se često mogle čuti kritike Vlade u kojoj je HNS partner, dok je Daniel Vnuk (HDZ) rekao županu Kolaru, neka se odluči, podržava li Vladu Andreja Plenkovića ili ne. Jer ih u svojim medijskim istupima Kolar malo hvali, malo kritizira, a, prema Vnukovim riječima, Kolar rado preuzme zasluge za nešto što učini Vlada RH. Anđelko Ferek – Jambrek odgovorio je da će dostaviti pisani odgovor, dok je Kolar Vnuku rekao da nije sve crno – bijelo te da ima situacija kada Vlada RH, što se tiče KZŽ, radi za ocjenu nula ili minus jedan, međutim, ista ta Vlada radi i dobre stvari te ih u tome podržava.

Radi ili ne radi?

Stjepan Ranogajec (HSP AS), inače iz Oroslavja, začudio se kada mu je župan Kolar na njegovo pitanje zašto je obmanjivao javnost da će u bivšoj vojarni u Stubičkoj Slatini proraditi tvornica oružja, odgovorio da se u Kanjiži počelo raditi.

Vijećnik Mišo Grilec upitao je pak župana Kolara o pregradskim bazenima, koji su obećavani u predizbornoj kampanji, a da danas iz “tih bazena” raste drveće, na što je Kolar odgovorio da ne zna detalje jer je to projekt Grada Pregrade, međutim, da je sigurno da taj projekt ide i da će se to vidjeti već u 2018. godini.

Mirko Krznar (HDZ) postavio je pitanje da mi se pismeno dostavi popis županijskih vijećnika koji su u nadzornim i/ili upravnim odborima te kolike naknade za to dobivaju, a prokomentirao je i promet Medičarsko – svjećarske radnje Zozolly u vlasništvu predsjednice Skupštine KZŽ Vlaste Hubicki, koji je prošle godine od Županije uprihodio 50.300 kuna za svoje proizvode, a u prvoj polovici ove godine 18.750 kuna, međutim, na taj komentar nitko nije reagirao.

Još četiri škole

Martin Rubil Skitanić upitala pak je župana koji su kriteriji za određivanje prioriteta koje će se škole obnavljati i kojim redoslijedom, na što je Kolar odgovorio da je REGEA napravila energetske certifikate, prema kojima se ide u energetsku obnovu te je najavio da će se, nakon škola u Đurmancu, Humu na Sutli, Zaboku i Pregradi, prići energetskoj obnovi za nove četiri škole – u Konjščini, Gornjoj Stubici, Bedekovčini i Kumrovcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba