Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Budinščine

Za predsjednicu Općinskog vijeća izabrana Dijana Margetić, potpredsjednik Denis Sambolić

Objavljeno: 23.06.2017. Alen Brodar

U Budinščini je u srijedu održana konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća, na kojoj je za predsjednicu izabrana Dijana Margetić (HDZ), dok je potpredsjednik Denis Sambolić (Narodna stranka – Reformisti).
– Zahvaljujem na povjerenju i pozivam sve izabrane vijećnike na komunikaciju i razum, jer jedan čovjek ne može sve, a svi zajedno mogu puno više, za dobrobit naših mještanki i mještana – rekla je novoizabrana predsjednica Općinskog vijeća.

Mandati u mirovanje

Izabrano Mandatno povjerenstvo utvrdilo je valjanost mandata izabranih vijećnika i to osam vijećnika iz redova HDZ-a, tri vijećnika iz koalicije SDP – HNS, jedan vijećnik iz HSS-a te jedan vijećnik iz Narodne stranke – Reformista.
Mandat načelnika Radovana Hercigonje (HDZ) i njegovog zamjenika Dragutina Dugana (HSS) po sili zakona ide u mirovanje, pa je umjesto Hercigonje u Vijeće ušao Zdravko Šantak (HDZ) , a umjesto Dragutina Dugana u Vijeće je ušao Nikola Fulir ( HSS ).

Korektna kampanja

Načelnik Radovan Hercigonja je čestitke uputio predsjednici i potpredsjedniku te svim izabranim članovima Općinskog vijeća. Osvrnuo se na provedene izbore te se zahvalio protukandidatima na fer kampanji, kao i svima koji su mu dali podršku na lokalnim izborima te se obvezao da će ostvariti svoj predizborni program i učiniti Budinščinu općinom sretnih ljudi.
Vijećnik Damir Fridelj je ispred HNS-a i SDP-a čestitao svim izabranima i također istaknuo da su izbori bili korektni i fer.
– Treba početi raditi, s toga treba pripremiti presjek aktivnosti, da se novoizabrani vijećnici mogu uključiti u rad Vijeća i da mogu pratiti rad načelnika i njegovog zamjenika – zaključio je Fridelj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba