Mještani prepoznaju mjere, proizvodnja raste

NOVI MAROF ZA SVOJE POLJOPRIVREDNIKE: Dodijeljeno 241.000 kuna potpora, a povećat će se iznosi za nabavku opreme i strojeva

Objavljeno: 19.11.2022.

Grad Novi Marof za svoje je poljoprivrednike u svom ovogodišnjem proračunu osigurao 450 tisuća kuna, a dio tih sredstava, odnosno 241 tisuća kuna, namijenjena je za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima u 2022. godini.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je ugovore o dodjeli potpora s vlasnicima OPG-ova istaknuvši kako su potpore ostvarila 23 poljoprivrednika u ukupnom iznosu od 241.272,26 kuna.

– Ovih će dana biti podijeljena sredstva i našim pčelarima i to oko 30 tisuća kuna. Također, zbog velikog interesa napravit ćemo realokaciju, kako bi povećali iznos za nabavku opreme i strojeva. Poziv iz ovog programa još jednom ćemo ponoviti – najavio je Jenkač i naglasio kako ga izrazito veseli što su njegovi sumještani prepoznali mjere i na njih se javili.

Ove potpore, kako kaže gradonačelnik, imat će efekt povećanja poljoprivredne proizvodnje u Novom Marofu, a u tom smjeru će, kako je naglasio ići i poljoprivrednik Mario Šafran. Potporu od 15 tisuća kuna koju je ostvario iskoristit će za nabavku stroja malčera, što će mu značiti veliku pomoć prilikom obrade poljoprivrednih površina od 7,5 hektara. Na kraju, veliku je zahvalu uputio gradonačelniku Jenkaču i Gradskom vijeću na potporama koje stižu poljoprivrednim proizvođačima i dodao kako očekuje da će se s takvom praksom nastaviti i ubuduće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba