TURNIR PRIRODOSLOVACA

Znanstveni rad Borne Cesarca iz Krapine među 20 najboljih u državi

Objavljeno: 18.01.2017. Jelena Jazbec

Znanstveni rad učenika 7.a razreda krapinske osnovne škole Augusta Cesarca, Borne Cesarca, ušao je u konkurenciju 20 najboljih radova u Hrvatskoj na natjecanju Istraživačkog centra mladih, zbog čega je mladi znanstvenik bio pozvan na Državni turnir mladih prirodoslovaca.

Obrana i test

Turnir je održan na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a Borna je uspješno izložio svoje istraživanje i spremno odgovarao na pitanja i kritike sudaca. Osim obrane rada, sudionici natjecanja pisali su i test u kojem trebaju iskazati svoje sposobnosti te snalažljivost u različitim problemskim zadacima. Borna je bio najmlađi natjecatelj, a pod mentorstvom učiteljice Ane Maslać, ostvario je izniman uspjeh među oštrom konkurencijom koju su činili učenici najjačih gimnazija iz svih krajeva Hrvatske.

Međunarodna razina

Državni turnir mladih prirodoslovaca održava se u sklopu International Young Naturalists’ Tournamenta, međunarodnog eksperimentalnog ekipnog natjecanja iz prirodoslovlja za učenike od 12 do 16 godina. Sastoji se od rješavanja problemskih zadataka iz fizike, kemije, biologije, tehnike i informatike. Na kraju je potrebno napisati rad te prezentirati rješenja u “znanstvenim” borbama. Kako bi se odabrala i pripremila ekipa za tu međunarodnu razinu natjecanja, održava se Državni turnir.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba