Valentinovo – Petrovsko

“Cesta nije prošla na internom tehničkom pregledu, moraju se ukloniti nedostaci”

Objavljeno: 18.01.2017. mladenmandic

 

Nakon što su iz Hrvatskih cesta obavijestili da će od 16. siječnja do 1. ožujka, zbog obnove kolnika ponovno biti zatvorena državna cesta DC206 od Valentinova do Petrovskog, po kojoj se već mjesec, dva prometuje, iako nije službeno otvorena za promet, zvali su nas nezadovoljni mještani koji se pitaju što će se sad mjesec i pol još raditi kada je cesta praktički već gotova i kada se samo čekalo da se napokon ta dionica i službeno otvori za promet. Tim više što je Zagorje, a posebice ovi brdski predjeli kod Petrovskog, trenutno pod snijegom, pa su bilo kakvi radovi u ovim uvjetima nemogući, a obilazne ceste su uske, na strmom i brdovitom terenu, i čim malo zapadne snijeg, preko njih je praktički nemoguće prometovati.

Signalizacija i nogostupi

Odgovor smo potražili u Hrvatskim cestama. Glasnogovornica Tamara Pajić rekla nam je kako je projekt rekonstrukcije Državne ceste Valentinovo – Petrovsko, vrijednosti radova od oko 30 milijuna kuna, završen u smislu građevinskih radova. No, krajem prosinca obavljen je interni tehnički pregled na kojem su uočeni određeni nedostaci, te se ti nedostaci sada moraju i ukloniti kako bi se cesta i službeno mogla otvoriti.
– Spomenuti nedostaci najvećim dijelom se očituju u nepravilno postavljenoj prometnoj signalizaciji, a manjim dijelom u izvedbi dijelova nogostupa i određenih radova na prilazima. Uočeni nedostaci, koje je potrebno ukloniti, mogu utjecati na sigurnost prometovanja te je zbog toga dionica i zatvorena za promet i to sve do tada dok se nedostaci ne uklone te se ponovno ne obavi interni tehnički pregled kojime će biti pregledani izvršeni traženi zahvati – odgovorili su nam iz Hrvatskih cesta.

Mole za razumijevanje

– Nažalost, zbog nepovoljnih vremenskih uvjete radovi i zahvati se trenutno ne mogu izvoditi, te je potrebno pričekati povoljnije vremenske prilike. Očekujemo kako će svi ti radovi biti izvedeni u roku od mjesec dana, međutim na isto mogu uvelike utjecati i vremenski uvjeti, pa rok može biti i produžen – rekla nam je glasnogovornica Hrvatskih ceste te zamolila sve one koji putuju tom cestom na strpljenje i razumijevanje. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba