SVEČANA AKADEMIJA U PREGRADI

Gradonačelnik Vešligaj: Pozivam vas da stavimo glave skup za još bolju Pregradu

Objavljeno: 18.01.2017. Jelena Jazbec

Svečanom akademijom u pregradskoj gradskoj vijećnici, obilježeno je 20 godina od dobivanja statusa grada. Pregrada je taj status dobila na temelju Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, koji je donesen na sjednici Zastupničkog doma Sabora RH, 17. siječnja 1997. godine.

Područje obrazovanja

Okupljenima se obratio gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.
– 1997. godine započeli smo važan proces pretvorbe grada u odgojno – obrazovni centar. Najveći iskorak napravljen je upravo na području obrazovanja – rekao je, istaknuvši kako najvažnije projekte izgradnju Srednje škole Pregrada, osnivanje dječjeg vrtića, osnivanje Glazbene škole, otvaranje studija sestrinstva i učeničkog doma te izgradnju Područne škole Stipernica. Spomenuo je i kako je 2002. godine započela izgradnja Poduzetničke zone, a marljivo se u proteklih 20 godina radilo i na izgradnji infrastrukture u svim mjesnim odborima.
– No, grad ne čine samo građevine, nego prvenstveno ljudi. Ne smijemo stati jer svako vrijeme nosi svoje izazove. Imamo manje stanovnika nego 1997. godine i na tome trebamo poraditi. Mala smo sredina, ponekad nismo svjesni što sve imamo, a sve je stečeno teškim radom. Pozivam vas da stavimo glave skup za još bolju Pregradu – dodao je Vešligaj.

Napredak čitave županije

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je da tek kada odete izvan županije, vidite koliko jaku komunalnu infrastrukturu ima Zagorje.
– Kada imate ljude koji imaju projekte i koji znaju što žele, ne možete drugo nego pomoći im da ih realiziraju. Sve što je dobro napravljeno u Pregradi, dalo je doprinos napretku čitave Krapinsko – zagorske županije – zaključio je Kolar i najavio skorašnju energetsku obnovu pregradske Osnovne škole Janka Leskovara, projekt vrijedan pet milijuna kuna.
Povodom ove važne obljetnice, dodijeljeni su i medaljoni za sve sadašnje i bivše gradske vijećnike, predsjednike Gradskih vijeća, članove Gradskog poglavarstva, te gradonačelnike i zamjenike gradonačelnika u proteklih 20 godina.
Program su uveličali učenici Glazbene škole Pregrada, a po završetku akademije, održan je i domjenak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba