Projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna

Gradonačelnica Ratković: Most je dugoočekivana investicija, a Varaždinske Toplice postaju sve privlačnije mjesto za život i turiste

Objavljeno: 18.03.2022. zagorjeinternational

Izgradnja novog mosta preko rijeke Bednje u mjestu Tuhovec nedaleko Varaždinskih Toplica u punom je jeku, a radi se o dugoočekivanoj investiciji vrijednoj 7,5 milijuna kuna. 

Most duljine oko 0,4 kilometra se nalazi na cesti ‘DC24’ koja spaja Varaždinske Toplice i Ludbreg. Izgradnja je započela u ožujku prošle godine, a da radovi idu svojim tokom, potvrdili su i iz Hrvatskih cesta koje su investitor ovog vrijednog projekta. 

Do sada je izvedeno svih osam komada pilota, naglavnih greda iznad pilota upornjaka, oba upornjaka, sva četiri stupa te dio prilaznih rampi mostu, a sredinom prosinca ugrađen je beton ploče mosta. Trenutno se izrađuje temeljni epoksi sloj te hidroizolacija rasponske ploče mosta, a ugrađen je nosivi sloj asfalta na kolniku prilaznih rampi. 

Radi se i na pješačkim stazama, odvodnji i paralelnim putovima te izmještanju distributivne telekomunikacijske kanalizacije, dok su radovi na izmještanju plinskih i dijela vodovodnih instalacija dovršeni. 

Zadovoljstvo napretkom radova izrazila je i gradonačelnica Dragica Ratković koja je istaknula kako su Varaždinske Toplice jedno veliko gradilište.

– Izgradnja mosta na cesti ‘DC24’ vrijedna je investicija koja će našim građanima uskoro omogućiti sigurniji život. Upravo to je i naš cilj; stvarati uvjete za kvalitetniji, sigurniji i ugodniji život svih naših građana zbog čega smo sretni što se na području grada mnogo toga radi i gradi. Ovaj most je dugoočekivana investicija, a zahvaljujući svim projektima koji se provode ili planiraju na području grada, Varaždinske Toplice postaju sve privlačnije mjesto za život, ali i turiste – poručila je gradonačelnica Ratković.

Izgradnja mosta Tuhovec trebala bi biti završiti do kraja travnja, a predstoji izgradnja pješačkih hodnika, ograde i asfaltnih slojeva mosta, završetak kolnika, pješačkih staza i odvodnje, uređenje vodotoka i izrada prometne signalizacije. 

Ishođenje uporabne dozvole i puštanje mosta u promet očekuje se do kraja lipnja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba