Proteklog vikenda u Zagorju čak šest požara, u Svedruži i Ciglenici Zagorskoj gorjeli vikendica i kokošinjac

Pri zavarivanju uz drvenu vikendicu, zapalila se terasa, pa se vatra proširila na objekt, za požar kokošinjca krivo pregrijavanje ledenice

Objavljeno: 12.07.2021. AB

U Svedruži je u subotu oko 20 sati došlo do požara, gdje se prilikom elektrozavarivanja uz vikend kuću zapalio drveni dio terase. Vatra se zatim proširila na drvenu konstrukciju krova, prozore, a nagorjela su i ulazna vrata. Požar su ugasili pripadnici JVP-a Krapina i DVD-a Petrovsko.


U Ciglenici Zagorskoj pak je u nedjelju došlo do požara gospodarskog objekta, uslijed pregrijavanja električnog napajanja ledenice. U požaru je izgorjela krovna konstrukcija i razni alat u objektu, a ugasili su ga pripadnici ZJVP-a Zabok i DVD-a Sveti križ Začretje. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

DVD Sveti Križ Začretje

U petak i subotu došlo je do tri požara bez štete na otvorenom, odnosno požara suhe trave i niskog raslinja u Svetom Križu Začretju, Gusakovcu  i Tugonici. Istog je dana došlo do požara suhe trave i niskog raslinja u Pregradi. Tamo je 44-godišnjak spaljivao suhu travu na svom zemljištu, a vatra se izmakla nadzoru i proširila na suhu travu i raslinje na susjednoj parceli. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Pregrada. Protiv 44-godišnjaka podnijet će se prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba