Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak pozvao Županiju, ali i čelnike gradova i općina da zajedno nabave dijagnostički uređaj za koronavirus

ZAGORCI ZASLUŽUJU PCR UREĐAJ: “COVID-19 nema političku boju, a najbolje oružje koje imamo je zajedništvo“

Objavljeno: 28.10.2020. JJ

Rezultate testiranja na COVID-19 žitelji Krapinsko – zagorske županije čekaju i po tjedan dana. Župan Željko Kolar na press konferenciji u ponedjeljak je rekao da je preporuka struke da se ne ide u nabavu uređaja za testiranje uzoraka, koji stoji oko 800 tisuća kuna, te kako on u jednom satu može testirati tek tri uzorka, što ne bi bilo od velike pomoći.

O toj se temi na svojoj Facebook stranici oglasio gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, koji se zalaže za to da se nabavi spomenuti uređaj.  

– Ponukan informacijama i činjenicama da naše Zagorke i Zagorci danima čekaju nalaze, satima čekaju testiranje i da ih se vraća sa specijalističkih pregleda jer nemaju rezultate testova na vrijeme, dok bi se oni mogli obaviti u jednom danu i tako pozitivno utjecati na smanjenje širenja zaraze koronavirusom i samu svjesnost oboljelih… Predlažem svim čelnicama i čelnicima Krapinsko – zagorske županije da otvoreno stanu uz potrebu prioritetne nabave ovakvog dijagnostičkog uređaja za sve stanovnike naše županije! COVID-19 nema političku boju, a naše najbolje oružje koje imamo je zajedništvo, brze i dobre odluke i solidarnost. Ukoliko Županija nema novca za nabavu ovog prijeko potrebnog uređaja, kojeg su već mnoge županije nabavile, predlažem da se iznos od oko 800 tisuća kuna podijeli na općine i gradove. Sedam gradova po 50.000 kuna i 25 općina po 20.000 kuna! Zagorke i Zagorci zaslužuju ovakav PCR uređaj!! – poručio je Gredičak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba