U Mariji Bistrici predstavljen deveti “Advent u Mariji Bistrici“, koji i ove godine donosi pregršt događanja

MEĐU TOP PET U ZAGORJU: Svečano otvorenje je u subotu, uz Luku Nižetića, a posjetitelji će moći uživati i u koncertu Vatre, Adventskoj noći svjetla te dočeku Nove godine u podne

Objavljeno: 25.11.2019. ivanabelosevic

U Mariji Bistrici je predstavljen deveti “Advent u Mariji Bistrici“, koji i ove godine donosi pregršt događanja. Započinje u subotu 30. studenog i traje do utorka 31. prosinca.
Prvi vikend je duhovni vikend, a svečano otvorenje održat će se u subotu u 19 sati, koncertom Luke Nižetića na Trgu pape Ivana Pavla II. U nedjelju u 10 sati će biti zapaljena prva adventska svijeća, uz nastup Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek“. U 17 sati će se održati duhovni koncert “Božja Slava Banda“ i Petra Buljana. Načelnik Josip Milički
Ovo je godine će se održati deveta manifestacija “Advent u Mariji Bistrici“. Načelnik Josip Milički rekao je kako je advent zaživio punim plućima.

Adventsko kino

– Razvili smo ga na jedan nivo, koji uistinu privlači posjetitelje u Mariju Bistricu. S druge strane imamo i suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i Adventom u Zagrebu i to govori  da je Advent poprimio jednu razinu koja je prihvatljiva i van granica županije, tako da smo s te strane zadovoljni. Svake godine pokušavamo smisliti nove sadržaje, tako smo ove godine, između ostalog stavili naglasak na neke kulturne događaje, a s druge strane i na adventski kino, tako da uz sve one atraktivne sadržaje, poput klizališta, tematskih vikenda, tu je i Božićna tombola s glavnom nagradom – automobilom i to sve privlači goste u Mariju Bistricu. Kruna svega je doček Nove godine u podne – istaknuo je Milički.
Stručna suradnica u Turističkoj zajednici Marije Bistrice Marija Flenkar kazala je kako će za posjetitelje biti pripremljena bogata gastronomska ponuda.
– Tu će biti kobasice, fritule, ali nas naši ugostitelji svaki put iznenade nečim novim, tako da imamo sarmu “to go”, cimet rolice i slično. Morate doći i proći pokraj svake ugostiteljske kućice jer nude puno toga dobroga. Kulminacija svega je adventski doručak, gdje se svake godine predstavi nešto novo, pa će tako biti i ove godine 22. prosinca, stoga pozivamo sve da dođu i vide što smo pripremili – naglasila je Flenkar.

Na predstavljanju Adventa bila je i direktorica Turističke zajednice krapinsko – zagorske županije Sanja Škrinjar koja je rekla kako Advent u Mariji Bistrici privlači sve više posjetitelja. – Zagorje sigurno zaslužuje takvo jedno događanje, koje spada u top pet događanja u Krapinsko – zagorskoj županiji. Shodno tome Krapinsko – zagorska županija i Turistička zajednica krapinsko – zagorske županije financijski podržavaju manifestaciju i to će nastaviti i u budućnosti, s obzirom na to da se vidi da se diže stepenica i da je ponuda svake godine sve bolja i bolja – pojasnila je Škrinjar.

Ostala događanja

Drugi vikend je dječji vikend, pa će tako između ostaloga u petak, 6. prosinca u Domu kulture u 17 sati biti predstavljanje knjige “U čemu je KVAka?“, Anite Klemar. U subotu, 7. prosinca u 12 sati će biti predstava za djecu, susret mažoretkinja, koncert “Mali, srednji, veliki…“, a u 17.15 otvorenje klizališta i bistričke ledene bajke, dok će u 19 sati koncert održati Vatra. U nedjelju, 8. prosinca u 10 sati djeca iz Dječjeg vrtića “Pušlek“ upalit će drugu adventsku svijeću, a od 12 sati će se održati predstava za djecu “Bibi i Bubi“, Kerekesh Teatra, a nakon toga dolazak sv. Nikole i darivanje djece. Treći vikend je vikend svjetla, pa će tako u subotu, 14. prosinca održati Adventska noć svjetla i u 19 sati koncert Begina, dok će se u nedjelju upaliti treća adventska svijeća, te održati duhovni koncert “Sestre Palić“ i Adventski susret zborova umirovljenika. Zadnji vikend je vikend adventskih običaja, pa će se tako u petak, 20. biti organizirano Adventsko kino, i u 18 sati u Domu kulture prikazat će se film “Frozen II“, a u subotu film “Last Christmas“. U nedjelju će se uz paljenje četvrte adventske svijeće održati i tradicionalni adventski doručak uz Sašu Lozara, dok će u 17 sati nastupiti Zbor mladih “Vedrina“. Na badnjak, 24. prosinca u 12 sati će se održati bistrički badnji ručak, dok će u četvrtak, 26. prosinca koncert imati KUD “Lovro Ježek“, a u subotu, 28. prosinca KUD “Laz“. U utorak, 31. prosinca organiziran je doček Nove godine u podne, pa će od 10.30 sati nastupiti Kumovi i Ljubavnici, a održat će se i Bistrička božićna tombola.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba