Delegacija BiH posjetila Varaždin, dočekao ih je gradonačelnik Bosilj

Objavljeno: 22.05.2024. zagorjeinternational

Gradsku vijećnicu Grada Varaždina danas je posjetila delegacija iz Bosne i Hercegovine koju čine predstavnici svih općina/gradova i kantona te predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u sklopu projekta SDG2BIH ‘Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održivi inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini’.

Projekt financira Vlada Kraljevine Švedske i implementira UNDP u partnerstvu s UNICEF-om i UNWOMEN u BiH, a uz koordinaciju Ureda rezidentne koordinatorice UN-a. Delegaciju su primili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te njegov zamjenik i saborski zastupnik Miroslav Marković.

Gradonačelnik Bosilj iskazao je zadovoljstvo što ih može ugostiti u Varaždinu gdje će im biti prezentirani primjeri dobre prakse koje Grad Varaždin provodi. Neki od projekata koji će im se prezentirati su mapa solarnog potencijala REA Sjever, iskustva u provođenju projekata Razvojne agencije Sjever DAN, iskustva i prezentacija projekta InterACT Green Drava kroz Odsjek za ITU mehanizam Grada Varaždina, pozicioniranje Varaždina kao turističke destinacije od strane Turističke zajednice grada Varaždina, a u sklopu posjete obilaze i Poljoprivrednu zadrugu Varaždinsko povrće te OPG Pocedulić – Kuću varaždinske heljde. Uz razgledavanje ljepota Varaždina, posjetit će dvorac Trakošćan, Gaveznicu-Kameni vrh te razgledati izložbu lepoglavske čipke.

Gradonačelnik Bosilj, zamjenik Marković i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Slađana Miočić prilikom prijema su istaknuli otvorenost i spremnost Grada Varaždina za suradnju, podršku i razmjenu iskustva te goste proveli novoobnovljenom Gradskom vijećnicom. Jučer se prilikom dočeka delegacije gradonačelniku pridružila izvanredna i opunomoćena veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj, Nj. E. gđa Elma Kovačević – Bajtal.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba