Ove subote u Krapini će se održati Dan otvorenih vrata

“Ovo je prilika da pokažemo svu opremu, u koju smo prošle godine uložili 90.000 eura”

Objavljeno: 22.05.2024. zagorjeinternational

Povodom svibnja, mjeseca zaštite od požara i 30. obljetnice osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Krapina, krapinska Vatrogasna zajednica organizira Dan otvorenih vrata.

U subotu, 25. svibnja prezentirat će se oprema svih članica Vatrogasne zajednice Krapina te svih žurnih službi koje djeluju na gradskom području: HGSS-a, Hitne pomoći, policije, Crvenog križa i Civilne zaštite. Prezentacija opreme počinje u 10 sati kod Osnovne škole Ljudevit Gaj u Krapini.

Za najmlađe Krapinčane pripremljena je vožnja u maketi kanadera, zip-line preko rijeke Krapinice i napuhanac, a oni malo veći moći će isprobati izbavu pomoću uskočnog jastuka.

Za svakoga ponešto

Danas su Dan otvorenih vrata najavili predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine i predsjednik krapinskog DVD-a Vjekoslav Kranjčec, zapovjednik JVP-a Krapina Daniel Pelin te krapinski gradonačelnik i poznati prijatelj vatrogastva Zoran Gregurović.

– Pozivam sve sugrađane da dođu i povedu djecu jer će stvarno imati što za vidjeti. Ovo je prilika da pokažemo svu opremu, u koju smo prošle godine uložili 90.000 eura, što je jako puno za tako mladu i malu zajednicu poput naše. Opremu smo kupili najviše vlastitim sredstvima, odnosno sredstvima koja dobivamo od osnivača Grada Krapine. Pomogla nam je i Hrvatska vatrogasna zajednica te Županijska vatrogasna zajednica, no krajem godine shvatili smo da nam je ponestalo sredstava, nakon čega je uskočio gradonačelnik sa sredstvima, tako da smo sretni što smo uspjeli zaokružiti ovu priču i sad je prilika da sve to i pokažemo – najavio je Vjekoslav Kranjčec, predsjednik DVD-a Krapina.

Vatrogasni zapovjednik Daniel Pelin ukratko je opisao aktivnosti koje će biti dostupne u subotu.

– Kroz određene poligone koji će biti postavljeni kod OŠ Ljudevit Gaj i kroz Šetalište narodnog preporoda, svaka će služba prezentirati svoju opremu. Bit će čamac u Krapinčici, zip-line, na igralištu će biti postavljeni dječji kanader, vatrogasni kamion, napuhanac na temu vatrogastva i sve to će oni moći isprobati, igrati se i tako iskoristiti svoje slobodno vrijeme – kazao je Pelin.

Gradonačelnik Zoran Gregurović pozvao je sve građane.

– Ove godine obilježava se trideset godina Javne vatrogasne postrojbe Krapina i uoči 150 godina DVD-a Krapina koje će biti sljedeće godine, naša vatrogasna zajednica organizira Dan otvorenih vrata, pogotovo za naše najmlađe. Hvala svima koji su se uključili u ovu akciju i pozivam sve građane da dođu i zabave se – poručio je Gregurović.

– Svake godine se izdvajaju značajna sredstva za rad naših DVD-ova i JVP-a, te su unatrag nekoliko godina uređeni vatrogasni domovi na području grada Krapine, nabavlja se oprema, te će se rebalansom proračuna značajno povećati sredstva koja izdvajamo za vatrogasnu zajednicu – zaključio je krapinski gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba