Čestitati je došla i gradonačelnica Ljerka Cividini

U JVP Čakovec obilježen blagdan svetog Florijana

Objavljeno: 04.05.2024. zagorjeinternational

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Čakovec obilježen je blagdan svetog Florijana, 4. svibnja, ujedno i Svjetski dan vatrogasaca, te svibanj, mjesec zaštite od požara.

Uz zaposlenike i umirovljenike JVP-a, okupljanju su se pridružili zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, predstavnik ravnateljstva Civilne zaštite Ladislav Söke, ravnateljica Zavoda za hitnu Medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj Grabant, načelnici općina Belica i Podturen Zvonimir Taradi i Perica Hajdarović, predstavnici  Vatrogasne zajednice Međimurske županije te zaštite od požara Policijske uprave međimurske, HGSS Stanice Čakovec te Županijske bolnice Čakovec.

Goste je pozdravio zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj, pa podsjetio na aktivnosti koje se provode tijekom svibnja koji se kao mjesec zaštite od požara obilježava diljem zemlje.

– Poštujući vatrogasnu tradiciju i program aktivnosti u JVP Čakovec i ove smo godine organizirali sada već tradicionalno okupljanje, koje nam je prilika za druženje, ali i daljnji poticaj da kontinuirano razvijamo i unaprjeđujemo vatrogastvo, te se opremamo kako bi mogli odgovoriti  na sve izazove koji se pred nas postavljaju, u nadi i želji za što manjim brojem intervencija – poručio je Kanižaj.

Vatrogasni profesionalci tako upozoravaju na nepravilnosti u preventivi i vatrogastvu, uređuju vatrogasne objekte, okoliš, vozila i opremu, organiziraju susrete svih kategorija vatrogasaca, od najmlađih do najstarijih, provode svečanosti i susrete na kojima se raspravlja o trenutnom stanju vatrogastva, posjećuju stare i nemoćne vatrogasce, organizirano prisustvuju svetim misama, ukazuju na uzroke i izvore nastajanja i izbijanja požara te na posljedice vatrene stihije kroz letke i plakate, organiziraju i provode preventivne preglede domaćinstava, gospodarskih objekata i ustanova, organiziraju posjete djece iz vrtića i škola vatrogasnim organizacijama i JVP-u Čakovec, provode preglede vodoopskrbnih objekata, vatrogasnih vozila te opreme i tehnike, organiziraju prigodne izložbe učeničkih radova na temu zaštite od požara i zaštite okoliša i provode vatrogasna natjecanja i taktičko-pokazne vježbe.

Njihov dan i blagdan svetog Florijana vatrogascima JVP Čakovec čestitala je i gradonačelnica Cividini, zahvalivši im pritom na poslu koji obavljaju u zaštiti i spašavanju. 

– Sustav koji imamo na području grada Čakovca i Međimurske županije spreman je nositi se s izazovima, a rad na prevenciji i edukaciji samih vatrogasaca, ali i građana koji se na našem području kontinuirano provodi, jamstvo je da potreba za intervencijama bude što manje – poručila je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba