Ekipe ‘Opaka šestica’ i ‘Drugi A jedan’ putuju na Državnu završnicu Telemach Dana sporta u Rijeku

Laura Ivanjko, Jan Krivec, Rafaela Hercigonja i Marko Lončar najbrži trkači

Objavljeno: 19.04.2024. zagorjeinternational

Sportski tereni Osnovne škole Janka Leskovara Pregrada uz odličnu navijačku atmosferu, igru i zabavu bili su poprište velikog sportsko-edukativnog ‘Telemach Dana sporta’. Poticanje na sportski način života, inkluziju, toleranciju i druženje kod djece i mladih već 28 godina na agendi je ‘Plazma Sportskih igara mladih’. Natjecanja u graničaru i atletici već se treću godinu održavaju u sklopu ‘Telemach Dana sporta’, a graničar je i ove sezone među najpopularnijim disciplinama igara. Najbolje ekipe i atletičari putuju krajem srpnja u Rijeku na veliku Državnu završnicu. 

Mlade sportaše u Pregradi podržali su predstavnica grada Pregrade Nikolina Šoštarić Tkalec, ravnateljica škole domaćina Zdravka Žiger, ravateljica Srednje škole Pregrada Vilmica Kapac, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Naša radost’ Natalija Vrhovski i David Burburan, direktor natjecanja ‘Plazma Sportskih igara mladih’.

Svečani program započeo je nastupom navijačke skupine ‘Leadersice’, višestruke državne prvakinje i sudionice ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Chearleadingu, a predstavnici Crvenog križa Grada Pregrade podučavali su djecu pružanju prve pomoći. 

‘Zabavite se’

– Draga djeco pozdravljam vas u ime gradonačelnika Marka Vešligaja, želim vam da se zabavite i osvojite put na Državnu završnicu u Rijeku. Grad Pregrada će nastaviti ulagati u sportsku infrastrukturu da kao i do sada imate priliku sudjelovati u što više sportskih aktivnosti – izjavila je Šoštarić Tkalec, viša referentica za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pregrade.

Ispred ‘Plazma Sportskih igara mladih’ prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja.

– Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali ‘Telemach Dan sporta’ kao priliku da se družite, igrate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz ‘Plazma Sportske igre mladih’ gdje djeca i mladi imaju priliku rasti i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci – poručio je Burburan. 

Svečani program započeo je paljenjem baklje koju je donjela mlada rukometašica Jana Cerovečki. Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije – 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju. 

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa ‘Drugi A jedan’ u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa ‘Opaka šestica’ u kategoriji 2013. godište i mlađi. Najbrži trkači su u kategoriji 2013. godište i mlađi Laura Ivanjko i Jan Krivec, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Rafaela Hercigonja i Marko Lončar koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Ovogodišnji ‘Telemach Dan sporta’ posjetit će sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 29 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan, a potiče druženje, toleranciju i inkluziju. 

‘Plazma Sportske igre mladih’, osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje. Važnost podržavanja svih natjecatelja, korektno navijanje i druženje na sportskim terenima ove godine zaokružili smo i posebnom nagradom za najbolje navijače i navijačice.

‘Plazma Sportske igre mladih’ najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika).  

U 28. sezoni ‘Plazma Sportske igre mladih’ samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih. 

FOTO: Karlo Šutalo

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba