HDZ u Ivancu podsjetio na strateške projekte

“O brzoj cesti se govori već 20 godina – do našeg dolaska nije bilo ni urudžbenog broja, a sada se kreće s izgradnjom prve dionice”

Objavljeno: 13.04.2024. zagorjeinternational

Hrvatska demokratska zajednica jučer je održala skup članova i simpatizera stranke u Ivancu te su tim povodom iz Županijske organizacije poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

Brza cesta Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina, projekt Aglomeracije, dogradnja osnovne škole, izgradnja/dogradnja dva vrtića te proglašenje Parka prirode – pet je razloga zašto će ivanečki kraj svoj glas dati koaliciji HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS i listi br. 6. 

– O brzoj cesti se govori već 20 godina. Čak se na jednim izborima cijeli SDP-ov izborni program bazirao na gradnji brze ceste. Do našeg dolaska za brzu cestu nije bilo ni urudžbenog broja, a sada se kreće s izgradnjom njene prve dionice. Tu je i projekt ivanečke Aglomeracije i izgradnje pročistača, te projekt dogradnje osnovne škole za što su osigurana financijska sredstva. Zahvaljujući sredstvima s nacionalne razine dograđuju se dva vrtića, kako bi sva djeca imala mogućnost pohađanja vrtića. U konačnici, iduće godine Ivančica, Strahinjčica, Ravna gora i Maceljsko gorje zaštitit će se kao Park prirode – rekao je pred gotovo 300-tinjak okupljenih članova i simpatizera stranke u petak u Ivancu nositelj liste i varaždinski župan Anđelko Stričak. 

Dodao je da njegova kampanja traje 365 dana u godini jer je bitno više puta obići svako mjesto u županiji, razgovarati s građanima, saslušati ih i tada ponuditi, odnosno, dati rješenja. 

Gradonačelnik Novog Marofa i 10. na listi, Siniša Jenkač, još jednom je naglasio kako je ova kampanja potvrdila da je samo HDZ sa svojim koalicijskim partnerima došao do svakog mjesta u županiji, među ljude, da čuje njihovo mišljenje. 

– Najteže je doći među ljude jer moraš stati pred njih, saslušati njihove probleme i prijedloge, ali i odslušati kritike. Mi smo na to spremni i to smo napravili – ali gdje su drugi. Nikoga nema. Znate zašto? Zato što 28 posto kandidata s lista ne živi na području III. izborne jedinice. Njih nije briga za ovaj kraj, oni ne znaju ovaj kraj i ne znaju vas. Oni su samo ovdje da iskoriste Vas i Vaš glas. Nemojte to dopustiti – poručio je Jenkač. 

Goran Kaniški, dugogodišnji uspješan načelnik Gornjeg Kneginca, podsjetio je zašto su važni ovi izbori.  

– Svi moramo znati što trebamo napraviti 17. travnja da Hrvatsku i dalje vodi premijer Andrej Plenković. Druga strana nudi kaos, kršenje Ustava i nazadovanje jer je Milanović već jednom dokazao da jedino to zna – kazao je Kaniški, koji je i sam naglasio kako je bilo teško voditi općinu kada je premijer bio Milanović i kada su se rezala sva sredstva gradovima i općinama.  

– Ta vremena ne smiju se ponoviti. Hrvatska nema vremena za nazadovanje s tom ekipom, Hrvatska treba daljnji razvoj i napredak te 3. mandat premijera Andreja Plenkovića – zaključio je Kaniški.  

Predsjednik ivanečkog HDZ-a i Gradskog vijeća Zdenko Đuras, zadovoljan odazivom koji je bio iznad svakog očekivanja, poručio je kako je HDZ iz svog predizbornog programa ostvario gotovo sve obećano.  

– Ovako veliki broj okupljenih vjetar je u leđa koji će donijeti pobjedu na izborima 17. travnja. Od srca hvala svima, a zaista vas je ogroman broj. Do pobjede!!! – poručio je Đuras. 

Okupljenima su se obratili potpredsjednik stranke i načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, te predsjednik lepoglavskog HDZ-a, Robert Dukarić, koji se slažu u ocjeni da su stranka i članstvo spremni za izbore i pobjedu – stoji u njihovom priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba