Odlična godina iza stolnotenisača

ĐURMANEC: Održana izvještajna skupština Stolnoteniskog saveza KZŽ

Objavljeno: 13.04.2024. Milorad Videković

U Đurmancu je održana Izvještajna skupština Stolnoteniskog saveze Krapinsko – zagorske županije u kojem je istaknuto zadovoljstvo radom u prošloj, 2023. godini.

Godina 2023. jedna je od najboljih u povijesti STS KZŽ, istaknuo je predsjednik saveza Branko Krkalo, naglasivši da su postavljeni plan realizirali gotovo s 98 posto uspješnosti dok ovih dva posto nerealiziranosti odnosi se na neodigravanje Završnog turnira i podjela nagrada.

Svakako da postoje razlozi neizvršavanja spomenutog ali isto tako stoji i činjenica da je jedan od razloga i to što se stolni tenis jako razvio i napredovao u našim prostorima tako da su naši klubovi u vrhu ili pri samom vrhu stolnog tenisa u Hrvatskoj. Između ostalog, spominjući pozitivne stvari, krkalo je naglasio kako STK Zabok igra prvu hrvatsku ligu, STK Stubica Stubaki i Zagorec igraju drugu ligu te u muškoj i ženskoj konkurenciji regionalnu. Istovremeno, klubovi su dali izuzetno kvalitetne stolnotenisače / ice kao što su npr. Rivetti, Poznić, Presečki, Ovničević, Lendrec, Posilović, Martinec, Posavec, Gabrovečki i drugi.

U sezoni 2022. / 2023. pokušan je eksperiment s tri lige ( pobjednici: 1. Liga pobjednik Zagorec Krapina, najbolji pojedinac David Gospočić; 2. Liga pobjednik Stubica – Dog & Beer D. Stubica, najbolji pojedinac Dražen Pavleković; 3. liga pobjednik Trgocentar Zabok, najbolji pojedinac Aleksandro Horvatek ) ali se nakon ovog eksperimenta savez vraća u sezoni 2023. / 2024. na igranje u dvije lige jer se takav način natjecanja pokazao kao najpogodniji najsvrsishodniji način natjecanja u županiji.

Na izvještajnoj skupštini čuli smo podatak koji je dobar a to je da je povećan broj interesa djece za stolni tenis. Tako da u četiri od pet klubova županije broj djece se kreće stotinjak s kojima radi šest licenciranih trenera . Rezultati su zaista odlični pogotovu u mlađim kategorijama a perjanice takvih rezultata su Sara Rivetti, Saša Lendrec, Tena Poznić, Stella Presečki, Lovro Posilović, Zara Meić, luka Ovničević, Petar Grden, Karlo Pavlović i drugi. Najviše za sada, naglasio je Krkalo, postigle su Klara Cakol koje više ne igra u Zaboku i Sara Rivetti koja igra u Zagorcu i članica je reprezentacije Hrvatske.

Uz sve pozitivne stvari koje su se događale u prošloj godini savez je, na žalost, izgubio i jedan kluba. Naime, STK Crodux Krapinske Toplice prestao je djelovati nakon što je izgubio mogućnost treniranja u dvorani.

I moglo bi se tak o u nedogled nabrajati sve ono što je bilo pozitivno u radu saveza te ću istaknuti samo još ovo: Za kvalitetan rad i igranje vrhunskog stolnog tenisa u našoj županiji SZ KZŽ dodijelila je priznanja Sari Rivetti i Lovri Ovničeviću kao najboljim sportašima u 2023. godini u njihovim kategorijama. Sredstva koja primaju govore i o njihovom kvalitetnom radu jer od 32 članice Zajednice nalaze se na trećem mjestu po primljenim sredstvima. Osim toga, kvalitetu rada saveza prepoznao je i HSTS dodijelivši im organizaciju međunarodnih utakmica reprezentacije, turnire za prvenstvo Hrvatske, kampove i dva turnira za prvenstvo regije srednja Hrvatska.

Osim kvalitetnog rada izuzetno je kvalitetan i financijski izvještaj koji pokazuje da je Savez proteklu godinu završio s pozitivnim saldom od 1.341,71 euro.

I na kraju članovi Skupštine prihvatili su prijedlog Dražena Pavlekovića, predsjednik STK „Mladost Mihovljan“, o djelomičnim promjenama članka 18. i dodavanje članka 19. ( … dao bi mogućnost da se prijave i igrači koji nisu članovi klubova iz KZŽ ali naravno uz odobravanje ili ne odobravanje Upravnog odbora ) Pravilnika o stolnoteniskim natjecanjima Stolnoteniskog saveza KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba