Umro je Roberto Cavalli

Objavljeno: 12.04.2024. zagorjeinternational

Talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je u 84. godini.

Novinska agencija ANSA izvijestila je da je Cavalli preminuo kod kuće u Firenci nakon duge bolesti. Iza sebe je ostavio 45 godina mlađu suprugu, švedsku manekenku Sandru Nilsson. Par je bio zajedno od 2014., a prošle godine dobili su i sina, prenosi Index.

Cavalli je bio najpoznatiji po svom istoimenom modnom brendu. Brend Roberto Cavalli osnovan je sedamdesetih godina, a grupa trenutno upravlja širokim portfeljem međunarodno etabliranih marki pozicioniranih u različitim segmentima vrhunske ponude.

Ferrari, cigare i košulje

Cavalli je volio Ferrari, masne cigare i raskopčane košulje po mjeri koje su otkrivale njegova preplanula prsa. Oženio se prvom pratiljom Miss Universe, posjedovao je ljubičasti helikopter i toskanski vinograd, a bio je i ime na holivudskim A-listama.

Rođen 15. studenog 1940. u Firenci, glavnom talijanskom centru za obradu kože, Cavalli je bio poznat po svojoj upotrebi kože s tiskanim uzorkom i rastezljivim, ispranim trapericama. Dizajner je 2005. dizajnirao oskudnu uniformu Playboyevih zečica, vjeran formi predstavio je verziju s uzorkom leoparda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba