HDZ-ovi kandidati Zoran Gregurović i Žarko Tušek družili se s Krapinčanima

“Za vrijeme ove Vlade je u našu županiju uloženo 343 milijuna eura europskih sredstava”

Objavljeno: 11.04.2024. zagorjeinternational

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Krapine te 2. na listi koalicije HDZ-HNS-HSLS-HUS-HDS za III. izbornu jedinicu Zoran Gregurović, te saborski zastupnik u posljednjem sazivu i 6. na listi Žarko Tušek, proveli su četvrtak prijepodne u druženju s građanima u Krapini na prostorima sajma. 

Tom prilikom Gregurović i Tušek odgovarali su na pitanja građana oko svega što je Vlada RH-a napravila u posljednjem mandatu, posebice na području Krapinsko – zagorske županije.

– Ukupno je na području županije ugovoreno 343 milijuna eura europskih sredstava. Za Grad Krapinu ugovoreno je 30 milijuna eura. U novom europskom proračunskom razdoblju osigurali smo 13,5 milijuna eura alokacije samo za Krapinu iz ITU mehanizma. U mandatu ove Vlade na području Krapinsko – zagorske županije  izgrađeno je, dograđeno i opremljeno, odnosno ugovoreno 37 dječjih vrtića i to 20 sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanje te 17 sredstvima Ministarstva poljoprivrede – podsjetio je Gregurović. 

Dodao je tome i velike projekte poput nastavka izgradnje Brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zlatar Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum u vrijednosti od 212,3 milijuna eura, ali i ostale projekte u cestogradnji. 

– Raspisan je natječaj za rekonstrukciju državne ceste D 74 od Krapine prema Jesenju na dionici od Žutnice do Gorjaka u vrijednosti od 8,6 milijuna eura. U pripremi su radnje za izgradnju četvrtu fazu spojne ceste Zabok – Krapina koja će biti impuls za daljnju gospodarsku aktivnost – zaključio je Gregurović. 

Tušek je podsjetio kako je ova Vlada spremno reagirala u svim krizama i izazovima – od korona krize, preko potresa do energetske krize uzrokovane agresijom Rusije na Ukrajinu.

– Svojim mjerama Vlada je u korona krizi sačuvala na stotine tisuća radnih mjesta od čega i dobar broj u Krapinsko – zagorskoj županiji. Također, spasila je i hrvatsko gospodarstvo, a mjerama što se tiče cijene energenata sačuvala je standard naših sugrađana – kazao je Tušek.

Dvoje kandidata predstavilo je i predizborni program u kojem treba istaknuti kako se do kraja idućeg mandata prosječne plaće planiraju podići na 1600 eura, a mirovine na 750. Do kraja idućeg mandata svako dijete s područja treće izborne jedinice imat će svoje mjesto u vrtiću. Također, do kraja tog mandata uvest će se jednosmjenska nastava u sve škole na području III. izborne jedinice pa tako i na području Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba