Zbog pokušaja ubojstva uhićeno troje maloljetnika

UŽAS: Ispred škole pretukli učenicu zbog odijevanja. U komi je

Objavljeno: 05.04.2024. zagorjeinternational

Francuske vlasti pokrenule su hitnu istragu nakon što je troje tinejdžera pretuklo 14-godišnju djevojčicu ispred njene škole, zbog čega je završila u komi. Policija je zbog pokušaja ubojstva uhitila troje maloljetnika, među kojima je i djevojčica iz iste škole kao i žrtva, piše Index

Tužitelji su kasnije priopćili da se 14-godišnja Samara probudila iz kome, ali da je u napadu, koji se u utorak popodne dogodio ispred koledža Arthur Rimbaud u okrugu La Mosson-La Paillade, zadobila teške ozljede.   

Dodali su da je jedna od optuženih, 14-godišnjakinja iz iste škole, priznala da je pretukla žrtvu. Drugo dvoje uhićenih maloljetnika ima 14 i 15 godina. Majka žrtve Hassiba kazala je da je učenica iz škole maltretirala njenu kćer dvije i pol godine jer se oblačila i ponašala previše slobodno za islam.   

– Zapravo ne razumijem zašto je to dijete stalno napadalo Samaru, no postoji neki razlog. Mislim da je to zbog toga što je Samara malo slobodnija od nekih učenika – rekla je majka, a prenosi The Guardian. 

Hassiba smatra da je ta učenica glavni krivac za napad. Dodala je da je lani na društvenim mrežama objavila fotografiju njene kćeri i pozvala da je se siluje, zbog čega je u lipnju 2023. godine bila suspendirana na dva dana iz škole.  

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je solidarnost s napadnutom djevojkom, ali je pozvao na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada.  

– U ovoj fazi istrage bih bio oprezan. Želim da se u miru utvrdi puna istina i da se tada donesu zaključci – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba