KAPITALNI PROJEKT: Oroslavje konačno dobiva reciklažno dvorište. Gradonačelnik Šimunić poručio:

“Sramotno je da bivša vlast to nije uspjela napraviti, oni su samo trgovali zemljom”

Objavljeno: 05.04.2024. zagorjeinternational

Hrvatskom zagorju od milja se tepa ‘Zagorje zeleno’, no kako bi ono takvo ostalo, jedinice lokalne samouprave uvidjele su potrebu za izgradnjom reciklažnih dvorišta kako neželjen otpad ne bi završio na nekom divljem odlagalištu među zelenim bregima. Iznimka nije ni Grad Oroslavje koje je danas potpisalo ugovor o izgradnji 2000 kvadrata novog reciklažnog dvorišta vrijednog 387.000 eura s PDV-om. 

Sam ugovor između Grada Oroslavja i izvođača radova Vodoprivrede Zagorje je potpisan na lokaciji budućeg dvorišta, ispod kurije Kaniža.  

Značaj ovog projekta naglasio je gradonačelnik Viktor Šimunić koji istaknuo kako je ovo velik dan za sve Oroslavčane. 

– Sramotno je što se to nije do sad već napravilo jer bivše vlasti su samo trgovale sa zemljom umjesto da ga izgrade, zato smo ih i promijenili. Lokacija je pogodna jer je blizu svima, a nakon što se izgradi samo reciklažno dvorište, krećemo u izgradnju prometnica kako se one ne bi uništile prilikom radova – pojasnio je gradonačelnik Šimunić dodavši kako je ovo jedan u nizu kapitalnih projekata nakon svlačionica i nogostupa u Krušljevom Selu. 

Uz to, gradonačelnik je kazao kako su već sve ostale jedinice lokalne samouprave izgradile svoja dvorišta i kako vidi oni se masovno koriste pa isto očekuje ovdje.  

Predstavnik tvrtke Vodoprivreda Zagorje, Tomislav Harapin izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o radovima koji će doprinijeti očuvanju prekrasnih zagorskih brega. 

– Predmetno reciklažno dvorište će uvelike doprinijeti poboljšanju kvalitete života građana Oroslavja i prirode našeg Zagorja. Očekujemo završetak radova u roku od šest mjeseci od uvođenja u radove – naglasio je Harapin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba