Krapinske mažoretkinje nedavno su bile odlične četvrte na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj

Krapina će od 19. do 21. travnja biti domaćin 27. Državnog prvenstva u mažoret plesu

Objavljeno: 04.04.2024. Nikola Turin

Gradonačelnik Zoran Gregurović je u četvrtak održao prijem za Krapinske mažoretkinje koje su se vratile s Europskog prvenstva gdje su osvojile odlično četvrto mjesto. Ovo je ujedno bila prilika za radno-operativan sastanak ususret 27. Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu. Prema odluci Hrvatskog saveza mažoretkinja, domaćini su upravo Krapinske mažoretkinje i Grad Krapina s Turističkom zajednicom, a natjecanje će se održati od 19. do 21. travnja u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina. 

Čestitku na visokom plasmanu mažoretkinjama u Eindhovenu uputio je gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuvši kako su i prijašnjih godina uspješne u predstavljaju kako Krapine, tako i cijele zemlje na međunarodnim smotrama.  

– Prošle godine nam je došla Duška Kožić s idejom, imajući na obziru kako se Državno prvenstvo održava svake godine u drugom mjestu, da bi bilo odlično to organizirati u Krapini. Mi smo to prihvatili i krenuli u zajedničku organizaciju manifestacije koja nije ni laka ni jednostavna, ali drago mi je što će puno natjecateljica, navijača i publike iz cijele Hrvatske doći ovdje na festival plesa – kazao je gradonačelnik Gregurović. 

Voditeljica Krapinskih mažoretkinja Duška Kožić istaknula je kako će se Državno prvenstveno održati u godini kad se slavi 30 godina postojanja mažoretkinja u Krapini. 

-U samom gradu će za vrijeme prvenstva biti male i velike mažoretkinje iz 17 gradova. Štoviše, bit ćemo pod opsadom ta tri dana jer je prijavljeno preko 800 natjecatelja u 33 kategorije, a bore se za preko 1200 medalja i 110 pehara – kazala je Kožić dodavši kako to ne bi bilo moguće bez podrške Grada koji omogućuje druženje mladih sportaša na europskim smotrama. 

Kako kaže ravnateljica Turističke zajednice grada Krapine Nedeljka Vodolšak, Krapinske mažoretkinje su jedan od najboljih ambasadora Krapine u zemlji i svijetu. 

– Potrudit ćemo se biti dobri domaćini, a u priču su se već uključili i muzeji s prigodnim cijenama ulaznica za vrijeme trajanja manifestacije, kao i ugostitelji koji će u dvorani podržati sve zahtjeve mladih natjecatelja. Uz to, napravljeni su vizuali za natjecanje te će biti snimljena i milenijska fotografija Šime Strikomana u obliku riječi ‘kaj’ sa svih 800 natjecatelja – kazala je ravnateljica Vodolšak dodavši kako već sad nema smještaja u gradu u danima kad će se održavati natjecanje. 

Na kraju su Krapinske mažoretkinje pokazale kako se ipak kući nisu vratile praznih ruku već su gradonačelniku Greguroviću uručile 80 lučica tulipana na što je on pak potvrdio kako će se one naći u gredicama u gradu te tako podsjećati na uspjeh mažoretkinja u Nizozemskoj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba