S predstavom “Čakala te bum” pomeli konkurenciju

Humčani ponovo najbolji kazališni amateri u Krapinsko – zagorskoj županiji

Objavljeno: 04.04.2024. zagorjeinternational

Protekle je subote u kinodvorani Huma na Sutli održan još jedan Susret amaterskih kazališta za izbor predstavnika Krapinsko – zagorske županije na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Domaćin ovogodišnjeg susreta ponovo su bili Udruga ‘Kultokaj’ i Humsko amatersko kazalište.

U susret su se uključile četiri glumačke družine s područja Krapinsko – zagorske županije, pa su posjetitelji tijekom tog podneva mogli pogledati četiri predstave slobodnog ulaza.

Predstave koje su se natjecale za mjesto predstavnika županije bile su “Šnajderica Mica” Dramske udruge Kaj, “Spoj na slepo” Kulturno-umjetničkog društva Krapina, “Čakala te bum” Humskog amaterskog kazališta te “Tak je kak je” dramske družine KUD-a Naša lipa Tuhelj.

Selektor ovogodišnjeg susreta, odabran od strane Sabora kulture, bio je Zlatko Krilić, hrvatski književnik te filmski i televizijski scenarist, a njegov je zadatak, nakon odgledanih predstava, bio podijeliti 10 priznanja.

Prema izboru selektora, priznanje za najbolju predstavu u cijelosti dodijeljeno je Humskom amaterskom kazalištu za predstavu “Čakala te bum” autorice i režiserke Sare Kolar, nastale po istoimenoj pjesmi Tomice Kolara. Priznanje za najbolji dramski tekst pripao je Sari Kolar za predstavu “Čakala te bum”, kao i priznanje za najbolju režiju za istu predstavu. Priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu pripalo je Bruni Očku za ulogu pekljara u predstavi “Čakala te bum”, priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu Sari Kolar za ulogu Marice u istoj predstavi, priznanje za najbolju sporednu mušku ulogu Tomislavu Gmajnički za ulogu Josipa Kovačića/Milana u predstavi “Tak je kak je”, priznanje za najbolju sporednu žensku ulogu Aniti Tušek za ulogu Kristine u predstavi “Spoj na slepo”, priznanje za najbolju kostimografiju te priznanje za najbolju scenografiju Humskom amaterskom kazalištu za predstavu “Čakala te bum”, dok je priznanje za njegovanje kulturne baštine selektor podijelih svakoj od četiri nastupajućih skupina.

Domaćini se zahvaljuju donatorima za pomoć pri organizaciji ovog događaja, te prije svega posjetiteljima na još jednoj odličnoj posjećenosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba