KRAPINA: Braniteljskim udrugama dodijeljeno 36.700 eura. Predsjednik Jaković poručio:

“Naša županija prednjači u svim segmentima pomoći braniteljima”

Objavljeno: 03.04.2024. zagorjeinternational

Na ovogodišnji Javni poziv za dodjelu sredstava koji je bio otvoren od 20. prosinca 2023. do 31. siječnja 2024. godine, prijavilo se 16 braniteljskih udruga, a sve su zadovoljile sve propisane uvjete te im je dodijeljeno ukupno 36.700 eura.  

Ugovore o dobivenoj financijskoj potpori je korisnicima, predstavnicima braniteljskih udruga, uručio župan Željko Kolar, koji je istaknuo odličnu suradnju Županije i braniteljskih udruga te naglasio da je od 2016. godine za razne aspekti brige o braniteljima Krapinsko – zagorska županija izdvojila više od 4,5 milijuna kuna.  

– Zahvaljujem vam prije svega na onome što ste učinili za obranu i oslobođenje Republike Hrvatske, bez obzira u kojim postrojbama ste bili, jer nema ni jednog djelića lijepe naše gdje niste sudjelovali u Domovinskom ratu i na to svi zajedno možemo biti ponosni. Isto tako vam zahvaljujem na svim ovim sjajnim projektima koje radite – poručio je nakon dodjele ugovora župan Kolar. 

U ime dobitnika potpora okupljenima se obratio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina Stjepan Jaković.  

– Dosta obilazim cijelu RH, i vidim da naša županija prednjači u svim segmentima pomoći hrvatskim braniteljima – kazao je Jaković, istaknuvši da se veseli i daljnjoj uspješnoj suradnji. 

Okupljene je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregorović Šanjug. Istaknula je da je u devet godina raspisivanja ovog Javnog poziva raspoređeno nešto više od 275.000 eura. 

Popis odobrenih potpora možete pronaći OVDJE.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba