Najnoviji detalji napada u Kaštel Štafiliću

STRAVIČNI DETALJI: Propucani HGSS-ovac se bori za život, čovjeku koji mu je pomagao slomljena lubanja

Objavljeno: 02.04.2024. zagorjeinternational

Sinoć oko 19:30 u Kaštel Štafiliću došlo je do sukoba u kojem su nastradala dva muškarca. Iz splitsko-dalmatinske policije javili su da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira. Obojica su prebačena u splitsku bolnicu.

Policija je uhitila počinitelja. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku.

Najnovije informacije: Jedan se bori za život, drugome je slomljena lubanja

Iz splitske bolnice su za Index otkrili najnovije informacije o stanju napadnutih. Propucani čovjek je HGSS-ovac.

– U Objedinjeni hitni bolnički prijam KBC-a Split sinoć su zaprimljene tri osobe. Pacijent (1978.) zadobio je tri prostrjelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. Hitno je operiran te smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Trenutno je stabilnih vitalnih funkcija, no s obzirom na to da ima ozljede više organskih sustava i dalje je u životnoj opasnosti. Drugi pacijent (1975.) imao je otvorenu ranu u području glave i fraktura lubanje. Nakon obrade hospitaliziran je u Jedinici intenzivnog liječenja Zavoda za neurokirurgiju. Stabilno je i izvan životne opasnosti. Treći pacijent, napadač (1966.) ima prijelom nosne kosti i konvulziju pluća. Nakon liječničke obrade nije bilo indikacija da ga se zadrži na liječenju – rekli su iz bolnice.

Detalji napada

Podsjetimo, incident se dogodio oko 19:30 u Kaštel Štafiliću kada je J.K. prvo propucao pripadnika HGSS-a, a kada je on od zadobivenih ozljeda pao na pod, prišao mu je muškarac koji mu je pokušao pomoći. U tom trenutku je s dvije sjekire do njih dotrčao napadač koji je pomagača s leđa udario sjekirom po glavi. Muškarac koji je dobio sjekirom po glavi uspio je na trenutak svladati napadača. Ubrzo su mu u pomoć priskočili Kaštelani koji su napadača nakon nekog vremena uspjeli svladati i zadržati do dolaska policije.

Ubrzo nakon incidenta pojavila se snimka dijela napada na kojoj se vidi da je pripadnik HGSS-a ozlijeđen i na podu dok mu prilazi čovjek koji mu želi pomoći. U sljedećem trenutku slijedi napad sjekirom na pomagača, a napadač viče: ‘Šta je, pi*ko’ i ‘Ubit ću te jednog dana’. Potom u pomoć dotrčavaju još dva muškarca koji pokušavaju obuzdati napadača. Ruše ga na tlo. Cijelo vrijeme se čuju vriskovi i jauci. Propucani muškarac pada na tlo dok muškarac koji je napadnut sjekirom i dalje stoji na nogama. Napadač ostaje ležati okružen ljudima koji su ga svladali.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba