USKRAĆIVANJE ISPOVIJESTI: U slučaju sa sjevera Hrvatske svećenik uskratio sakrament zbog ‘života u grijehu’

“Župnik me krenuo ispitivati gdje i s kim živim, poslao me s ‘zbogom’”

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

Danas više nije neobično imati djecu i prije braka, ali crkva, to jest pojedini svećenici, se i dalje drže ustaljenog pravila da je to grijeh, a neki odbijaju i dati ispovijed takvim ‘grešnicima’. 

U redakciju eMeđimurja javila se čitateljica koja je jučer oko podneva iz glavne čakovečke župe, crkve sv. Nikole Biskupa izašla sa suzama u očima. Uoči Uskrsa odlučila se ispovjediti, no fra F.J. to je odbio jer živi u “grijehu” sa svojim zaručnikom.  

 – Osjetila sam potrebu da se ispovjedim u ovo blagdansko vrijeme i danas sam otišla u crkvu sv. Nikole biskupa. Došla sam na red, sjela i župnik me krenuo ispitivati gdje i s kim živim. Rekla sam sa zaručnikom i bebicom, koja je krštena. Na to me pitao imamo li termin vjenčanja, rekla sam da smo termin imali, no iz osobnih razloga smo to morali prolongirati. Rekao mi je kako je to grijeh te dodao neka dođem na ispovijed prije vjenčanja. Otposlao me s “zbogom”, uzrujano i emotivno – prepričava naša sugovornica koja je zbog neželjene situacije voljela ostati anonimna.  

U vrijeme kada je sva manje vjernika, barem aktivnih, čitateljica eMeđimurja se pita je li u redu da joj je ispovijed odbijena i to zbog ovakvog razloga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba