Nestala je jučer oko 13 sati iz dvorišta obiteljske kuće u Srbiji

Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malenom Dankom (2)

Objavljeno: 27.03.2024. zagorjeinternational

Kako smo već pisali, u Srbiji je jučer iz obiteljskog dvorišta oko 13 sati nestala dvogodišnja djevojčica Danka, a kako ni nakon 27 sati nije pronađena, pomoć je ponudila i Hrvatska. Potraga se širi, a svoj smjer istrage širi i krim-policija, donosi Index.hr.

– Jutros smo stupili u kontakt s kolegama iz Srbije i ponudili im svoju pomoć, stavili na raspolaganje svoje resurse. Rekli su da za sada one nisu potrebne, no i dalje smo u stanju pripravnosti i s njima smo u kontaktu – rekao je za Novu TV Marko Rakovac iz HGSS-a.

Dodao je I da mala djeca do tri godine u prvih 48 pa i 72 sata imaju veliku vjerojatnost preživljavanja.

– U 80 posto slučajeva budu neozlijeđena. Najveći je problem što se preplaše i ne odazivaju zbog toga, ali tu najviše pomažu psi tragači. Mala djeca se najčešće brzo pronađu jer je javnost jako senzibilizirana. Potrage krenu naglo, gotovo agresivno. Djeca imaju sklonost ostati uz cestu ili se skloniti u nekakav čvrsti objekt i to završi uspješno – ističe.

Ipak, upozorio je:

– Moramo istaknuti da je minimum intenzivne potrage barem 4-5 dana. Ako i onda izostanu sve indikacije, potraga može krenuti u nekom drugom smjeru – zaključuje Rakovac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba