Obustavljena potraga za nestalom djevojčicom Dankom (2). Nema joj ni traga na području na kojem je nestala

DJED MILAN: Vrti mi se po glavi da je oteta, bugarska granica je samo 45 minuta odavde”

Objavljeno: 27.03.2024. zagorjeinternational

Pripadnici MUP-a su nakon 27 sati, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na području prigradskog naselja Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili potragu za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2). 

Beogradski mediji prenose da policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi s nestankom djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. 

Njen djed je za tamošnje medije rekao da mu se “po glavi vrti opcija da je dijete oteto”, prenosi Jutarnji list.

– Još se nadam da je živa, ali nevjerojatno je da ju nitko ne može naći od ovoliko ljudi. Samo jedna opcija mi se vrti po glavi, da je oteta. Ali ne mogu to tvrditi. Žandarmerija, dronovi, helikopteri, cijela Srbija je bila ovdje i svi su je tražili. Ljudi su bili udaljeni jedni od drugih jedan metar i nitko ju ne može naći – rekao je Milan Ilić te doda da ga posebno plaši činjenica da je bugarska granica blizu, udaljena svega 45 minuta.

Detektiv Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, izjavio je da činjenica da policija ispituje svaki korak članova obitelji, pa i majke i oca, ne znači da su oni za bilo što krivi.

– Potraga traje od jučer, a kada rezultata nema onda se mora proširiti istraga. Istražuje se najbliže okruženje. Obično se ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora biti sumnja u roditelje ili nekog od članova obitelji, ali takve mjere se moraju poduzeti jer dijete nije pronađeno u pretrazi terena. Njihovi privatni kontakti mogu pomoći istrazi da se, primjerice, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada nitko ne sumnja – kaže Novaković i dodaje da se sada mora ići u sitne detalje. 

Navodno postoji i snimka s nadzornih kamera majke s djevojčicom koja je snimljena prije nestanka. Snimka je s kamere koju je vlasnica kuće dala ugraditi prije mjesec dana.

– Ugradila sam kameru prije oko mjesec dana samo zbog sigurnosti jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovdje 30 godina i nikad se ništa loše nije dogodilo. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimka može pomoći u istrazi. Na snimci se vidi da je majka s djecom prošla ulicom. Desetak minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola – rekla je vlasnica kuće čija je kamera navodno snimila djevojčicu i majku.

U potragu su se uključili forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije, a na terenu su i pripadnici policije, žandarmerije, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spašavanja. Pomažu im i mještani. 

Podsjetimo, djevojčica je nestala jučer oko 13 sati iz dvorišta obiteljske kuće u selu Banjsko polje kod Bora. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba