Nastavlja se veliki ciklus sanacije županijskih cesta vrijedan 4,4 milijuna eura

U Zlatar i Konjščinu stiglo tri kilometra ‘friškog’ asfalta

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovec i župan Željko Kolar obišli su radove na sanaciji županijske ceste 2170 u naseljima Bočadir i Donja Batina te nedavno završene radove u Donjoj i Gornjoj Batini.

Nakon dvije dionice na području grada Zlatara, danas su nastavljeni radovi od Donje Batine do Bočadira na području općine Konjščina, izvijestio je ravnatelj ŽUC-a Sirovec. 

– Županijsku cestu 2170 smo sanirali u duljini od 2930 metara, a ukupna vrijednost ovih radova je 247.517,33 eura – rekao je.

U obilasku radova u Bočadiru pridružila se i načelnica Konjščine Anita Krok, a u Donjoj Batini gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

– Kad postoji sinergija općinske i županijske uprave, onda dođe i do ovakvih rezultata. S ovim radovima završavamo ciklus sanacije cesta koje su našim građanima izuzetno bitne. Batinska cesta nas spaja s gradom Zlatarom, cesta na Belom Bregu nas vodi prema Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, dok cesta od Jertovca, Pešćena, preko Husinca i Maretića povezuje općine Konjščinu i Hrašćinu – istaknula je načelnica Krok te naglasila kako je ukupna dužina navedenih obnovljenih cesta veća od tri kilometra.

Gradonačelnica Zlatara Auguštan – Pentek zahvalila je Županiji i ŽUC-u na uvažavanju potreba za asfaltiranjem na području grada te nastavku radova na županijskim cestama na području grada.  

– Nama su sva naselja na području grada bitna. Znate da se prošle godine asfaltirala cesta od Zlatara prema Belcu, pa Petruševec, Vižanovec. Ove smo godine krenuli od Gornje Batine do Šćrbinca pa onda od Donje Batine do granice s Konjščinom – kazala je gradonačelnica Auguštan – Pentek te najavila i skoro asfaltiranje u Varaždinskoj ulici i prvu fazu Martinečke – od Lovrečana prema Zlataru. 

– Javno savjetovanje je vani, kreće javna nabava te za par mjeseci i radovi – izvijestila je gradonačelnica. 

Župan Kolar dodao je da se ovdje zapravo radi o radovima na jednoj cesti koja se proteže kroz dvije jedinice lokalne samouprave i više naselja, a povećat će sigurnost odvijanja prometa u Gonjoj i u Donjoj Batini, Šćrbincu i Bočadiru. 

– Ovo je nastavak radova u sklopu velikog ciklusa sanacije naših cesta, kojeg smo započeli prošle godine. Ukupna je vrijednost radova 4,4 milijuna eura te je predviđena sanacija čak 58 dionica županijskih i lokalnih cesta u svim općinama i gradovima – istaknuo je Kolar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba