Prilika da se učenici upoznaju s dinamičnosti policijskog zvanja i raznovrsnosti policijskog posla

PLAVA BOJA: Kampanja ‘Postani policajac/policajka’ u srednjim školama u Krapini i Zaboku

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

I u drugoj polovici ožujka plava boja mogla se vidjeti na srednjoškolskim hodnicima. Policijski službenici za prevenciju PU krapinsko – zagorske u sklopu kampanje ‘Postani policajac/policajka’ družili su se s učenicima Srednje škole Krapina i Škole za dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Bila je to prilika da se učenici upoznaju s dinamičnosti policijskog zvanja, raznovrsnosti policijskog posla i različitih rodova kao i motivacijskim elementima koji pokreću policijske službenike u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

Kako postati policajac/policajka, koje uvjete moraju zadovoljiti kako bi se javili na natječaj odnosno postali polaznik programa srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred Policijske škole ‘Josip Jović’ u Zagrebu ili programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka također u Policijskoj školi ‘Josip Jović’ u Zagrebu.

Učenicima je objašnjen i postupak testiranja prijavljenih kandidata, kao i pogodnosti i ugovorne obveze koje će ostvariti upisom i završetkom Policijske škole ‘Josip Jović’. Kako izgleda jedan dan u školi i što obuhvaća zanimanje policajca učenicima je objašnjeno i prikazivanjem promotivnih vidematerijala kampanje.

Zainteresirani učenici pozvani su da sve objave vezane uz kampanju prate na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije ‘Prvi hrvatski redarstvenik’, kao i na društvenim mrežama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba