NOVI MAROF: Uskoro kreće 2,5 milijuna eura vrijedna obnova upravne zgrade – dolazi i dizalo

“Napravit ćemo i rekonstrukciju Trga Hrvatske državnosti – time ćemo dobiti centralni trg koji zaslužujemo” 

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

Zahvaljujući uspješnoj prijavi na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na kojem je Gradu Novom Marofu odobreno 1,05 milijuna eura za energetsku i statičku obnovu upravne zgrade, u tijeku je priprema raspisivanja natječaja za obnovu čitave zgrade. 

Radi se o zgradi iz 60-ih godina prošlog stoljeća koja vapi za energetskom i statičkom obnovom, a ovim projektom smanjit će se troškovi i povećati ušteda energije, odradit će se strukturno ojačanje zgrade te će se ugraditi i dizalo. Ukupna vrijednost projekta je otprilike 2,5 milijuna eura. 

Kako je objasnio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač, Grad je iskoristio priliku i prijavio se na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine jer su, po novome, prihvatljivi prijavitelji bile i javne zgrade s određenim udjelom privatnog vlasništva. Naime, upravna zgrada ima dva privatna suvlasnika – Zagrebačku banku i Trgonom papirnicu, s kojima je dogovorena određena participacija u financiranju projekta. 

Gradonačelnik je ujedno najavio i rekonstrukciju Trga hrvatske državnosti i Zagorske ulice. 

– Napravit ćemo i rekonstrukciju Trga Hrvatske državnosti da ga pretvorimo u jedan mini parkić i trg, i zatvaranje dijela Zagorske ulice koju ćemo pretvoriti u jednosmjernu ulicu s pripadajućim parkirnim mjestima. Upravo ovaj prostor pretvorit ćemo u jednu mirnu zonu i dobit ćemo jedan centralni trg koji Novi Marof zaslužuje. U budućnosti pripremamo i veliki gradski trg, ali ovo je trenutno shodno mogućnostima i natječajima pa smo iskoristili priliku. Uređenje Trga i ulice bit će negdje između 600 i 700.000 eura koje mi dodatno financiramo iz proračuna. Radovi bi trebali trajati otprilike godinu do godinu i pol. Prva faza je sama rekonstrukcija zgrade, druga faza je rekonstrukcija trga, a treća je konstrukcija ceste s pješačkim stazama – poručio je Jenkač. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba