Započeli radovi na projektu “Uređenje Plitvice od Varaždina do Gojanca“. Ministar Habijan poručio:

“Ovim projektom zaštitit ćemo od poplava preko 1000 stanovnika”

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Gojancu posjetio lokaciju na kojoj su započeli radovi na uređenju korita i obale Plitvice od Varaždina do Gojanca. 

– Ovim projektom zaštitit ćemo od poplava preko 1000 stanovnika naselja Gojanec, Jalkovec i Brezja, dijela grada Varaždina te doprinijeti ciljevima upravljanja rizicima od poplava sukladno Planu upravljanja vodnim područjima do 2027. godine. Osigurat će se stabilnost nasipa tijekom provedbe preventivnih, redovnih i izvanrednih mjera obrane od poplava. Odličnom suradnjom Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave, kroz drugu fazu ovog projekta, omogućit će se i uređenje pješačko-biciklističke staze i tako unaprijediti turistička ponuda grada Varaždina i Varaždinske županije – naglasio je ministar Habijan prilikom obilaska gradilišta. 

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako je riječ o projektu financiranom na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz NPOO, ukupne vrijednosti (s PDV-om) preko dva milijuna eura.  

– Drago mi je da se nastavlja s izvođenjem radova na uređenju korita obale Plitvice, što će bitno utjecati na sigurnost građana, ali i dati dodatnu turističku vrijednost Gradu – dodao je generalni direktor Đuroković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba