Muke po osiguravajućim kućama

Na auto joj skočila srna – lovačko društvo mora platiti 800 eura

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Drnjanski lovci iz Udruge Fazan morat će osiguravajućoj kući isplatiti nešto više od 800 eura naknade, plus gotovo tri godine kamata zbog prometne nesreće kod Botova. Na kraju koštala ih je jedna zaigrana srna, pišeePodravina

Na dionici Botovo – Gotalovo Prekodravka je vozila svoj t-cross te je u jednom trenutku, oko 13.45 sati, na njen prednji dio naskočila srna. Na početku te dionice, nekih 2,5 kilometra ranije postavljen je znak divljači na cesti bez dopunske ploče. Automobil je bio osiguran i od naleta na životinje. Osiguravajuća kuća isplatila je odštetu prema vlasnici vozila, no Udruga Fazan očito im to nije refundirala. 

– Bili smo osigurani kod jednog drugog osiguravatelja. Ne poričemo nesreću, no ne smatramo se odgovornim jer smo poduzeli sve što smo mogli. Nismo u to vrijeme imali nikakav skupni lov da bi to utjecalo na pretrčavanje divljači. Predložili smo da se o tome obavijesti naš osiguravatelj kako bi se to riješilo i zato se protivimo zahtjevu da nadoknadimo štetu – rekli su drnjanski lovci. 

Oni su se naknadno javili i potvrdili navode lovaca, pogotovo zato što šteta na vozilu tužitelja nije nastala zbog provođenja lova. Pozivali su se i na neke ranije odluke Visokog trgovačkog suda koje su im išle u korist. Sud im je odgovorio protutvrdnjama i argumentima te nanizao nekoliko važećih zakonskih odredbi i akata o obaveznim odnosima. Stoga i naredio lovcima da isplate osiguranje kod kojeg je bila osigurana vozačica. Sada im preostaje jedino žaliti se na presudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba