Susjedi Maji (45) prekipjelo pa uzela djeci loptu – vratila ju tek kad je došla policija

“Vi ste neodgojena djeca, debili jedni!” 

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Policija je stigla na intervenciju jer je susjeda djeci uzela loptu koja je pala u njezino dvorište. Susjeda je zbog toga osuđena, piše Danica. 

Prema presudi, sve se dogodilo u ožujku oko 18 sati u Zdenačkoj ulici u Zagrebu. Maja (45) je “iz dvorišta narušavala javni red i mir na način da je vikala na djecu staru 11 i 12 godina koje su se na ulici ispred njezine kuće igrale odbojkaškom loptom”. 

– Lopta je uslijed dječje igre odletjela u dvorište kuće gdje stanuje okrivljenica, uslijed čega je ista vičući na sav glas vrijeđala djecu riječima: Imaš glavu kao bundevu, vi ste neodgojena djeca, debili jedni! Potom je njihovu odbojkašku loptu zadržala kod sebe i istu vratila tek u prisustvu djelatnika policije, dakle, takvim svojim ponašanjem na javnom mjestu, ulici, remetila je javni red i mir građana – zaključila je sutkinja. 

Maja se branila kako više nije mogla trpjeti da djeca bacaju loptu koja pada na njezino parkirano vozilo i susjedova vozila. 

– Lopta je zasigurno jedno 30 puta udarila u parkirana vozila, i to ne samo moje, već i od susjeda, nakon čega sam izašla u dvorište te malo jačim glasom, ali nisam vikala, rekla djeci neka se idu igrati na igralište, da je toga dosta. Uzela sam im odbojkašku loptu i zadržala je te otišla od kuće. Nakon nekog vremena, vraćala sam se kući te sam vidjela djelatnika policije i rekla da obavezno uzme i moju izjavu. Policajac je tražio da vratim loptu, pa sam tu loptu dala njemu – ispričala je Maja. 

No, djeca su svjedočila da je vikala na njih i vrijeđala ih, što je sutkinja na koncu prihvatila kao vjerodostojno. Sutkinja je naglasila i da se djeca imaju pravo igrati na ulici, a dvorište treba ograditi da lopta ne pada po automobilima ili da se na vozila stavi cerada. 

– Nesporno je da su se djeca igrala na ulici, što nije zabranjeno jer je ulica javno mjesto i nije njihova obveza da se igraju isključivo na igralištu. A ako su i neodgojena, nije stvar okrivljenice da im to viče, nego problem treba riješiti s roditeljima – zaključila je sutkinja. 

Maja je, dakle, proglašena krivom i osuđena na novčanu kaznu od 80 eura. Mora platiti i 40 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba