Policija objavila statistiku za drugi mjesec. Utvrđeno ukupno 1518 prekršaja, zabilježene 104 prometne nesreće

U veljači nije bilo poginulih na zagorskim cestama

Objavljeno: 21.03.2024. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske u veljači ove godine dogodilo se 50 prometnih nesreća u kojima su sudjelovale 104 osobe, od kojih su 72 vozača, 28 putnika i četiri pješaka. 

U trenutku nesreće pod utjecajem alkohola bilo je 11 vozača i jedan putnik. 

– Od ukupnog broja prometnih nesreća, 33 prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, a 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok su 22 osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Smrtno stradalih osoba nije bilo – stoji u izvješću PU krapinsko – zagorske. 

Najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama s nastradalim osobama su upravljanje vozilom brzinom neprimjerenom uvjetima na cesti, nepropisno kretanje vozila po kolniku te vožnja na nedozvoljenoj udaljenosti.

Prema vrstama prometnih nesreća najviše se nesreća s nastradalim osobama dogodilo prilikom međusobnih sudara vozila iz suprotnih smjerova te slijetanja vozila s kolnika.

– Nadzorom prometa policijski službenici utvrdili su 1518 prekršaja u cestovnom prometu što je za 21,8 posto više nego u veljači 2023. godine. Od ukupnog broja prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, utvrđeno je za 20,8 posto više prekršaja u odnosu na veljaču 2023. godine, njih 580 – zaključuju iz zagorske policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba