Putovala je avionima, jela po restoranima, kupovala luksuznu odjeću...

PRIJEVARA NA KVADRAT: Šefica računovodstva zagrebačkog muzeja spiskala više od 1,3 milijuna eura!

Objavljeno: 21.03.2024. zagorjeinternational

Prije više od mjesec dana zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je kako je novi ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Sanjin Mihelić podnio kaznenu prijavu protiv tadašnje šefice računovodstva muzeja zbog pronevjere više od 1,3 milijuna eura.

Kupovala je luksuznu odjeću, putovala avionima…

Prema kaznenoj prijavi, šefica računovodstva Muzeja M.B. (50) peglala je debitnu službenu karticu i kupovala brendiranu odjeću, obuću, kozmetiku, avionske karte, jela po restoranima… Muzej je bacila u takav dug da on sada ne može platiti račune iz prošle godine, pa se u hitnoj proceduri na sjednici Gradske skupštine pojavio njihov zahtjev da im se odobri potpora za podmirenje trenutačno utvrđenih dospjelih nepodmirenih obveza iz 2023. prema raznim dobavljačima u iznosu od 193.560 eura.

Kako piše Jutarnji list, M.B. je u dvije i pol godine uspjela s debitnom karticom Muzeja na račun svoje majke prebaciti 730.764 eura, dok je ostalih 633.000 eura potrošila na kupnju odjeće, obuće luksuznih svjetskih marki, kozmetike, avionskih karata ili u ugostiteljskim objektima.

Kako piše u kaznenoj prijavi, oštetila je Muzej za umjetnost i obrt za gotovo 1,4 milijuna eura. Stanje je prikrivala od starog i novog ravnatelja te ih dovela u zabludu o financijskom stanju institucije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba