ĐURMANEC: Općinsko vijeće ove godine dodjeljuje Povelju, četiri Plakete i šest Zahvalnica

“Doprinijeli su razvoju Općine, stoga im možemo reći veliko “hvala” te poželjeti da i nadalje djeluju dobrobit mještana”

Objavljeno: 21.03.2024. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Đurmanca na sjednici održanoj 11. ožujka donijelo je Odluku o dodjeli priznanja Općine Đurmanec u 2024. godini. Dodjeljuju se jedna Povelja, četiri Plakete i šest Zahvalnica Općine Đurmanec. 

Pritom je Povelja pripala Zlatku Paviću za rad, angažman i postignute zapažene rezultate na području vatrogastva i promicanju vrijednosti demokratskog društva, koji je svojim 40-godišnjim humanim djelovanjem, upornim i uspješnim radom pridonio promoviranju ugleda Općine. 

Plaketa Općine Đurmanec dodjeljuje se Mariji Pondeljak za iznimni doprinos u promicanju ukupnog ugleda i interesa Općine, koji je ostvarila kroz djelovanje u školi 30 godina te obavljajući dužnost ravnateljice u razdoblju od 1977. do 1981. godine u OŠ Đurmanec. Isticala se nastojanjima za unapređenje školstva, poduzetnošću i uvijek novim inspiracijama u području školstva i šire. 

Plaketa se dodjeljuje i Zlati Hrček koja je svojim stručnim kvalifikacijama, angažmanom i inovativnošću uvelike pridonijela promociji Općine, obavljajući dužnost ravnateljice u razdoblju od 2004. do 2014. godine uz izniman trud. 

Dobitnici Plaketa Općine Đurmanec su i Obrt “Trgovina na malo i ugostiteljstvo” u vlasništvu Ljiljane Belošević te Poduzeće “Ščapec-promet” u vlasništvu Roberta Ščapeca. Ovi gospodarski i poslovni subjekti tijekom svojih 30 godina rada i postojanja znatno su pridonijeli razvoju gospodarstva, obrtništva i poduzetništva na području općine, kao i promoviranju njezina ugleda. 

Zahvalnicu Općine Đurmanec primit će Mira Smiljanec za sudjelovanje na manifestaciji “Babičini kolači” na kojoj je osvojila prvo mjesto, kao i za sudjelovanje u emisiji “Babičini recepti”, gdje je svojim znanjem, trudom i nesebičnim prenošenjem tradicionalnih jela i običaja uvelike doprinijela promociji i ugledu Općine. 

Uz nju, Zahvalnice će pripasti i Udruzi vinogradara i vinara “Sveti Vinko”, Sportskom društvu Đurmanec, Udruzi za sport, rekreaciju i kulturu Gornja Podbrezovica, Udruzi M Klub Macelj te Sportskom društvu Javor. 

– Pojedinci, poslovni i gospodarski subjekti te udruge kojima se dodjeljuju priznanja Općine zaista su svojim višegodišnjim radom, djelovanjem i trudom dali veliki doprinos u promicanju interesa i ugleda Općine, promovirali je i činili ovu našu malu sredinu boljim i kvalitetnijim mjestom za život. Doprinijeli su razvoju i vidljivosti naše Općine, stoga im možemo reći veliko “hvala” te poželjeti da i nadalje djeluju na vlastitu, ali i na dobrobit Općine i njezinih mještana – poručio je načelnik Damir Belošević. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba