Ciljane skupine su fizičke osobe, potencijalni poduzetnici ili zaposlenici kod pravnih i fizičkih osoba s područja Krapinsko - zagorske županije i šire

BIZNIS BOOST: Stasa nova generacija poduzetnika pod palicom iskusnih mentora

Objavljeno: 19.03.2024. zagorjeinternational

Danas je u Krapini održano prvo predavanja Biznis Boosta, programa kojeg provodi Poduzetnički centar uz financijsku potporu Krapinsko – zagorske županije.

Usmjeren je na jačanje poduzetničkih kompetencija opće populacije u Krapinsko – zagorskoj županiji i šire, a namijenjen je različitim ciljanim skupinama koje su zainteresirane naučiti više o poduzetništvu kroz početnički i napredni modul s ciljem jačanja poduzetničkih kompetencija.

Ciljane skupine su fizičke osobe, potencijalni poduzetnici ili zaposlenici kod pravnih i fizičkih osoba s područja Krapinsko – zagorske županije i šire koji žele stjecati znanja u području poduzetničkih vještina i poduzetnosti.

Jačanje poduzetničkih vještina, upoznavanje s procesima…

U uvodu se polaznicima obratila direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije Helena Matuša.

– Na početku bih htjela napomenuti da je Poduzetnički inkubator već proveo ciklus od devet edukacija s preko 260 polaznika i to nam je bio indikator da vidimo vašu zainteresiranost. Program je namijenjen za jačanje poduzetničkih vještina, da se upoznamo s procesima u životnom ciklusu jedne tvrtke i da naučimo kako međusobno funkcioniramo. Ukupno smo zaprimili 44 prijave za sudjelovanje, većina se prijavila i za početni i za napredni modul. Ono što ćemo prolaziti kroz početnički program su osnovne teme, učit ćemo o marketingu, prodaji, organizaciji, ljudskim resursima… – rekla je Matuša.

U programu sudjeluju iskusni mentori i poduzetnici poput Nikole Draškovića u području inovacija i poduzetništva, zatim Vanje Šebeka u osnovama marketinga, Branke Topolovec u financijskim izvještajima, Domagoja Hladike u porezima, Žarka Šaška u vođenju plaća…

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar čestitao je svima koji su odabrali ovaj program.

– Ovo je postala kuća znanja, kuća inovacija, kuća programa i umrežavanja i sve ono što nam je potrebno kako bismo prednjačili u nekim stvarima. Promijenili smo trendove u proteklih nekoliko godina, raste nam broj obrta, neki se i zatvore, ali to je tako… Kod nas je obrtništvo vrlo razvijeno i ima dugu tradiciju, naši ljudi su kreativni i znaju se brzo prilagoditi, imamo izuzetnu mrežu mentora koju nema nitko u Hrvatskoj i u svakom slučaju trebamo biti zadovoljni – poručio je župan Kolar.

Početnički i napredni program

Biznis Boost nudi dva programa:

Početnički program (PP) – namijenjen je za 25 osoba, traje ukupno 40 sati, s predavanjima utorkom i četvrtkom od 10 do 14 sati. Kreće u ožujku i završava u svibnju. Idealan je za one koji tek ulaze u poduzetničke vode. Ovaj program pokriva osnove poduzetništva, financije, marketing i još mnogo toga.

Napredni program (NP) – predviđen je za 20 osoba, traje 16 tjedana, s predavanjima svaki drugi tjedan, počevši u lipnju (uz ljetnu stanku) i nastavkom u rujnu i listopadu. Dizajniran je za poduzetnike koji žele proširiti svoje poslovanje i istražiti napredne strategije i tehnike.

Svi moduli uključuju teorijsku podlogu, analize primjera iz prakse i praktične zadatke. Bilo da se radi o izradi poslovnog plana ili doradi poslovnog modela, Biznis Boost vas vodi kroz svaki korak.

Tim predavača čine iskusni stručnjaci, profesionalci, poduzetnici i lideri iz svih grana industrije, čije bogato iskustvo u poslovnim praksama pruža dodatnu vrijednost, omogućujući polaznicima da steknu najbolje savjete, uvide i praktične vještine za uspjeh u poslovanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba