Građani ga već naveliko koriste, a njegove fotke preplavljuju društvene mreže

Jučer konačno stigla i uporabna dozvola za pješačko – biciklistički most u Zaboku 

Objavljeno: 19.03.2024. VH

U ponedjeljak je konačno stigla i uporabna dozvola za pješačko-biciklistički most u Zaboku koji se izgradio u samom centru grada u sklopu projekta ‘BRZO’ – biciklističke staze koja povezuje Zabok i Oroslavje. 

Podsjetimo, prošlog je četvrtka obavljen tehnički pregled mosta te nisu pronađene značajnije zamjerke, a sada je konačno stiglo i zeleno svjetlo te se most može pustiti u upotrebu. Kada će to točno biti upitali smo zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka.

– Službeno otvorenje bit će upriličeno kada stigne sva potrebna dokumentacija, a u dogovoru s Gradom Oroslavjem budući da je riječ o zajedničkom projektu. Zajedno ćemo pripremiti prigodno sportsko – rekreativno događanje – najavio je gradonačelnik Hanžek.

Da je projekt pun pogodak potvrđuje i činjenica da građani most već sada koriste, iako službeno otvorenje još nije bilo. Kako je rekao gradonačelnik, bit će namijenjen biciklistima i pješacima. 

Oko mosta se vodilo dosta rasprava – od toga da je nepotreban, do toga da je ružan. Sada kada je konačno završen, upitali smo gradonačelnika kako komentira ‘zle jezike’.

– U ova dva tjedna koliko je most otvoren za građane, daleko je više pozitivnih komentara nego onih negativnih. Nikada, pa ni sada, ne može se svima ugoditi, a pogotovo onima koji su skloni komentirati i kritizirati sve i svakoga. Fotografije mosta svakodnevno preplavljuju društvene mreže, javljaju nam se nacionalni mediji, ljudi njime šeću, djeca ga obožavaju, biciklisti su sunčan vikend iza nas iskoristili za vožnju… Dakle, most itekako živi – poručuje.

Pješačko – biciklistički most izgrađen je u sklopu projekta biciklističke staze ‘BRZO’ i trenutno je poznat pod tim nazivom, a zanimalo nas je hoće li možda dobiti i kakvo službeno ime, no to zasad nije u planu.

Podsjetimo, most je dugačak 360 metara, spaja Ulicu Matije Gupca kod Parka Milana Prpića i park ispred Kuglane ‘ZIVT’. Na tom putu prelazi željezničku prugu i Ulicu Ksavera Šandora Gjalskog na visini od 7,5 metara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba