U 20. kolu 3. NL Centar Gaj ugostio HAŠK

HAŠK iznenadio Gaj!

Objavljeno: 17.03.2024. Milorad Videković

U 20. kolu 3. NL Centar favorizirani Gaj na svom je terenu ugostio HAŠK i doživio prvi poraz, 0:1, na svom terenu ove sezone.

Dečki iz zagrebačke Volovčice došli su sa namjerom da uzmu barem bod favoriziranom Gaju a na kraju susreta mogli su otići sasvim zadovoljni jer uzeli su puni plijen.

Od prve minute formirali su obrambeni bedem pred vratima Rendulića kojim je odlično zapovijedao Noa Kovačić pokušavajući iz rijetkih kontri doći do prilika. U takvoj igri, taktički odlično postavljenoj, igrači gaj asu se potpuno izgubili. Sve se svodilo na beskonačno soliranje i pokušaj proboja po sredini ili boku terena gdje su nailazili na pravi zid.

Prilike pred vratim Rendulića, gostujućeg vratara, bile su izuzetno rijetke tako da smo prvu priliku vidjeli tek u 37. minuti kada je Haramustek konačno uspio proći pored obrambenog igrača i ušavši u šesnaesterac dobro pucao ali je vratar Rendulić dobro obranio i loptu odbio do natrčalog Ristovskog koji ju šalje pored desne vratnice. U prvom dijelu treba izdvojiti i 45. minuta kada je Haramustek iz slobodnog udarca sa udaljenosti od oko 30 metara pogodio desnu vratnicu gostujućeg gola od koje se lopta odbila u gol aut. Ovom prilikom završilo je ne gledljivo prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu gotovo ista slika. Bezuspješni pokušaji pojedinaca iz redova Gaja da dođu do pogotka te čvrsta i sigurna obrana gostiju koji su zaista igrali čvrsti, agresivno borbeno i pri svakoj lopti su uvijek bili bliži i sigurniji od protivnika u svojoj namjeri da obrane svoj gol. Istovremeno, u takvom odnosu snaga igrači Gaja su izgledali kao da ih je netko natjerao da odigraju ovaj susret, bez htijenja, borbenosti i čini se, da su ipak podcijenili svoje protivnike koji se bore za goli ostanak u ligi te punih 20 minuta igraju sa igračem manje ( isključen igrač ) a kod takvog pristupa nogomet je to puno puta pokazao da ne dolaziš do pozitivnog rezultata.

U 54. minuti upućen je prvi udarac gostiju u okvir gola Strahonje. Bio je to fliper u šesnaestercu Gaja koji je najbolje iskoristio Krajačić uputivši loptu gotovo iz mrtvog kuta u suprotnu malu mrežicu nemoćnog Strahonje osiguravši svojoj ekipi vrlo važna tri boda.

Do kraja susreta unatoč čak 20 minuta sa igračem više Gaj nije uspio doći barem do remija te su u 83. minuti preko Ristovskog promašili jednu od rijetkih pravih prilika za postizanje pogotka.

Gaj – HAŠK 0:1

Stadion NK Gaj Mače. Gledatelja: 250. Sudac: K. Šaško 6,5 ( Popovača ). Pomoćnici: A. Šaško i D. Rožanković.

Strijelci: 0:1 Krajačić (54).

Gaj: Strahonja 6; Deak 6; Tepšić 5,5 ( 68. Kovačić 5,5 ); Vukadin 5,5; Haramustek 5; Cvrtila 5 (68. Sedak 5,5 ); Šaban 5 ( 68. Plehan5 ); Nikolić 5; Kovač 5; Ristovski 6; Mazalović 5,5. Trener: Marijan Glavica 5,5.

HAŠK 1903: Rendulić 6,5; Krajačić 7; Doljanin 6,5; Kovačić 7,5; Bačkov 6,5 ( 75. Godić -; 90+5 Vujičić – ); Rihtar 6,5; Evačić 6,5; Došen 6,5; Musa 7 (87. Rendali – ); Đurašić 6,5. Trener: Goran Vincetić 7.

Igrač utakmice: Noa Kovačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba