HUM NA SUTLI: Dodijeljene potpore za sedmero mladih obitelji. Načelnik Jutriša poručio:

“To jest financijska gesta, ali isto tako i moralna podrška našim ljudima”

Objavljeno: 15.03.2024. zagorjeinternational

Posebno je veselo danas bilo u Humu na Sutli, kako za mlade obitelji – njih sedmero, tako i za samo vodstvo lokalne zajednice koje nije krilo zadovoljstvo zbog mogućnosti davanja pomoći i to najveće takve na području Krapinsko – zagorske županije.  

Naime, načelnik Zvonko Jutriša dodijelio je sredstva u iznosu od 6636,14 eura po obitelji (za njih sedam), za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji na području općine.  

– Od početka su to vijećnici podržali, a do sada smo podijelili 70.000 eura što nije mali iznos. Sretni smo što to možemo odraditi jer mnogi mogu samo sanjati o realizaciji ovako nečeg. Ova potpora dolazi mladima u trenutku kad im je to najpotrebnije jer znamo koliko su cijene stanova otišle u nebu – kazao je načelnik Jutriša dodavši kako na mladima svijet ostaje, a Općina ove godine također ulaže u dogradnju vrtića, a za sljedeću godinu se razmatra povećanje ovih mjera.  

Ovom prilikom načelnik Jutriša iskazao je kako mu je posebno drago što su sredstva usmjerena na jednu generaciju koja je stasala u odrasle ljude te su oni tu da i njima pomognu.  

– To je jedna financijska gesta, ali isto tako i moralna podrška Općine našim ljudima oko kupnje i izgradnje. Ovakvu mjeru nema nitko osim Grada Krapine, no u manjem iznosu – poručio je Jutriša te otkrio kako ove godine na snagu stupa još jedna mjera kojom će se potaknuti etažiranje objekata što je opet na korist mladima.  

Kako nam je rekao jedan od mladih koju su potpisali ugovor Patrik Lugarić, ovo mu je iznimna pomoć s obzirom na to kako živi u stanu od 40 kvadrata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba