Učiteljski fakultet u Zagrebu

Kandidat za dekana odbijen jer je dokumentaciju donio na USB-u, a ne CD-u

Objavljeno: 13.03.2024. zagorjeinternational

Učiteljski fakultet u Zagrebu bira novog dekana, a na natječaj se javilo pet kandidata – Vatroslav Zovko, Blaženka Filipan-Žignić, Mario Dumančić, Tomislav Krznar i Tin Perkov. Međutim, prijava Tina Perkova je odbijena jer, kako je pojašnjeno, nije podnio dokumentaciju na CD-u, nego je dokumentaciju donio na USB-u. 

Također, odbijen je i Tomislav Krznar koji nije podnio potpisani prijedlog, prenosi Index.hr

Perkov je uputio molbu za ocjenu valjanosti postupka izbora dekana na Učiteljskom Odboru za statutarna pitanja Sveučilišta u Zagrebu. Navodi da u zapisniku otvaranja prijedloga uopće nije navedeno da je on dokumentaciju poslao na USB-u te smatra da je to jednakovrijedan način dostave dokumentacije. Napomenuo je i da je uobičajena praksa na Učiteljskom fakultetu prilikom izbora u zvanja prihvatiti dokumentaciju na USB-u, iako je u natječajima i dalje naveden samo CD. Također, naveo je i da Statutom nije navedeno da se dokumentacija šalje CD-om, a da se u natječaju za dekana CD spominje u zagradi što bi se moglo shvatiti i kao primjer medija na kojem se može predati papirologija. 

Objasnio je i da je na sjednici Fakultetskog vijeća predsjednica izbornog povjerenstva rekla da oni nisu zaduženi provjeravati tehničke detalje te je ukazao da je pogrešni medij upravo tehnički detalj.

Inače, u Povjerenstvu za izbor dekana sjede Andrea Feldman, koja je i predsjednica povjerenstva, Ivan Prskalo i Đuro Blažeka. Prskalo je na Učiteljskom predstojnik Katedre za kineziološku edukaciju, a ujedno je i zamjenik gradonačelnice Petrinje te član HDZ-a. Feldman je profesorica na Katedri za prirodoslovlje, geografiju i povijest, a bila je jedna od osnivačica stranke ORAH.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba