"Postavlja se pitanje čega se plaše - igle ili rezultata testiranja?"

STRIČAK: “Drugovi, čemu panika i nervoza? Možda je proradila apstinencijska kriza”

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

Jučer je bilo burno na skupštini Varaždinske županije, a neke od tema bile su koliko tko pije, barske tučnjave i tome slično…

Župan Anđelko Stričak pozvao je varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića na testiranje, kako je rekao Stričak, ‘čija su jetra kao flaša Pelinkovca i tko se predozirao’.

Jutros se Stričak oglasio i službenim priopćenjem. Prenosimo ga u cijelosti.

“Taj strah koji je nastupio u redovima partije je nevjerojatan”

– Drugovi, čemu panika i nervoza? Jučer smo imali prilike pratiti dosad neviđenu količinu panike i nervoze u redovima SDP-a i Reformista. Zasuli su javni prostor priopćenjima kao da je sudnji dan. Naime, nakon poziva Barbare Antolić Vupore, saborske zastupnice i predsjednice Županijske organizacije SDP-a, da pristupim gama-testiranju, na što sam jučer i javno pristao uz nadopunu da testiranju pristupe i gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki, zavladala je panika i nervoza – kazao je Stričak u uvodu.

– Taj strah koji je nastupio u redovima drugova iz partije je nevjerojatan. Stoga se samo od sebe postavlja pitanje čega se plaše: igle ili rezultata tih testiranja? Nevjerojatno je da nešto njihova predsjednica predloži, ja prihvatim, a oni su protiv. Gospodin Bosilj je dostavio i neki nalaz star godinu dana. Predlažem mu da dostavi svježiji, recimo s kraja prošle godine. Također, predlažem i da sva četvorica dostavimo svu medicinsku dokumentaciju, pa da javnost vidi tko se to liječio od koje ovisnosti, a tko se samo predozirao – dodao je Stričak pa zaključio:

– Stoga me jučer začudio primitivizam gradonačelnika Bosilja, što nije ništa novo za one koji ga bolje poznaju, a sve zbog pristanka na ideju njegove županijske predsjednice. Ipak, možda je samo proradila apstinencijska kriza. A što se tiče Reformista i Čačića, za razliku od njih znam se i zahvaliti i priznati tuđa postignuća. Zahvaljujem im se što postoje jer zahvaljujući njima pobjeđujemo, zahvaljujući njima su formirane dvije Vlade predvođene HDZ-om i na kraju ‘kažem vam što dobro znam, računamo na vas’ – poručio je župan Stričak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba