Mučni detalji koji ostavljaju bez riječi...

STRAVIČNO! Ljubomorni suprug u Krapini tukao ženu i prijetio joj: “Više za nikoga nećeš biti lijepa, ubit ću te”

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

Općinski sud u Zlataru objavio je presudu o mučnom slučaju iz Krapine, kojom je jedan muškarac proglašen krivim za čak tri kaznena djela koja je počinio na štetu svoje izvanbračne supruge. Kako se navodi u presudi, on je priznao krivnju i izrazio žaljenje te kajanje za sve što je napravio.

Njegova je žena proživljavala pravi teror u razdoblju od travnja 2020. pa sve do kraja srpnja 2022. godine, budući da joj je kroz sve to vrijeme on zbog ljubomore u potpunosti nadzirao život, prenosi Zagorje.com.

Mučni detalji presude

Izvanbračni suprug ju je nadzirao pregledavanjem mobitela, poruka te društvenih mreža. Određivao joj način oblačenja, druženja s prijateljicama, a kad bi bila na druženju, nazivao ju je na mobitel, uvjetovao joj gdje će raditi, a čak mu se morala i javljati video pozivima kad je odlazila s posla kako bi mu dokazala da je otišla kući.

Kad bi mu prigovarala oko konzumiranja alkohola i problema s kockanjem istoj je psovao: “Tko si ti da mi govoriš kaj bum ja radil u životu, je*o ti pas mater, nećeš ti meni kontrolirati život”, te ju je ucjenjivao da ako ga napusti da će si oduzeti život.

Kulminacija

Sve je kulminiralo u noći s 25. na 26. srpnja 2022., kad ju je, kako je naveo sud, naguravao po kući i rukama nabijao na zid spavaće sobe, govoreći joj: “Kurva, znam da nisi bila na Vuglecu, s kim si bila, kurvo kaj god tu pogledaš sve je tvoje”, misleći na njezine stvari koje je kupila za njihovo kućanstvo, stalno joj ponavljajući “Reci di si bila, s kim si bila, kurva jedna”, “Više za nikoga nećeš biti lijepa, samo za mene, večeras ću završiti u zatvoru, ubit ću te i odslužit ću te, s kim si bila, reci s kim si bila, je*o mu Isus mater, buš već jedno priznala ili te bum tu skroz zatukel”.

Također, prijetio joj je da će ona dobiti otkaz na poslu nakon što je istuče.

“Ni šira okolica nakon toga te nebu htjela zaposliti kak te bum unakazil, ak nebuš moja nebuš ničija“, govorio joj je. Nažalost, svoje prijetnje je i ostvario.

Prvo ju je bacio na krevet, te ju jednom rukom čvrsto držao za vrat dok ju je drugom rukom više puta udario po glavi u predjelu tjemena, uslijed čega je nesretna žena zadobila krvne podljeve u području kuta čeljusti i vrata.

Dobio je smiješnu (ili žalosnu) kaznu

Sud je utvrdio da je Krapinčanin počinio tri kaznena djela, i to kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – nasiljem u obitelji, kazneno djelo protiv osobne slobode – prijetnjom, te kazneno djelo protiv života i tijela – tjelesnom ozljedom.

Za sva tri kaznena djela Općinski sud u Zlataru osudio ga je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, no ipak, barem za sada, neće morati u zatvor jer je dobio uvjetnu osudu. Jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine neće se izvršiti ako okrivljeni u roku od četiri godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo, naveo je sud.

Inače, tijekom postupka, Krapinčaninu su bile izrečene i mjere opreza, prema kojima se nije smio približavati bivšoj partnerici na bliže od 400 metara, a isto tako s njom nije smio uspostavljati bilo kakav izravan ili neizravan kontakt. No, sud je sada ukinuo i te mjere opreza, odnosno, spomenute zabrane.

– Okrivljeni je kazneno nekažnjavan, priznao je počinjenje kaznenog djela, pokajao se, s tužiteljem se sporazumio o sankcijama, te mu je izrečena uvjetna osuda, tako da je mjere opreza trebalo ukinuti – zaključio je sud.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba