Ulaz slobodan

POVODOM DANA ŽENA: Kultni film ‘Čelične magnolije’ sutra u POU Krapina

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana žena, sutra će se u 19 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina projicirati kultni film iz 1989. ‘Čelične magnolije’ redatelja Herberta Rossa koji ove godine obilježava 35. obljetnicu, a za koji je Julia Roberts osvojila svoju prvu nominaciju za Oscara. 

Radnja se vrti oko šest ‘magnolija’, koje su, osim Julie Roberts, utjelovile Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Olympia Dukakis i Daryl Hannah, i salona ljepote, koji zapravo predstavlja njihov tajni hram u gradiću na jugu Amerike. 

Sve one drže se na okupu, pružajući si uzajamnu podršku te na svoj način govore o usponima i padovima u životu maloga gradića na jug.

U 30 nezavisnih kina diljem Hrvatske od 4. do 10. ožujka održava se “Ženijalni tjedan”, filmsko slavlje povodom Međunarodnog dana žena. Program “Ženijalni dani” održava se u partnerstvu Kino mreže i Francuskog instituta u Hrvatskoj (Institut français de Croatie), uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ulaz je slobodan!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba